Meny

Fant to millioner falske tabletter

En tolltjenestemann inspiserer noen av de beslaglagte pillene i Bryssel. Dette er det største beslaget i Europa noen sinne. Foto: AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollen i Belgia oppdaget et enormt parti falske tabletter. Det er det største beslaget i Europa.

De forfalskede legemidler var på vei til Marokko fra Mumbai i India da partiet ble stanset i tollen i Belgia, ifølge Dagens Medisin.

Stavefeil avslørte smuglerne

De belgiske tolltjenestemennene fattet først mistanke fordi legemidlene ble transportert i bager i stedet for på paller. Og da tollbetjentene kikket nærmere på emballasjen, oppdaget de at den inneholdt stavefeil. Derfor tok de lasten inn for kontroll.

De kunne da konstatere at det var forfalskede legemidler – totalt dreier det seg om to millioner forfalskede kopier av ulike legemidler.

Ifølge Läkemedelsvärlden skulle legemidlene pakkes om i Casablanca i Marokko og sendes videre til Vest Afrika.

Handelen med forfalskede legemidler er et voksende problem og bare i Europa steg mengden med mellom 50 prosent mellom 2006 og 2007 etter en rekordøkning på 400 prosent i 2006.

Vil stoppe salget

Myndighetene i flere land retter nå oppmerksomhet mot kjøp og salg av ulovlige legemidler.

Blant annet er det svenske Läkemedelsverket i gang med en omfattende kampanje – anslått til å koste om lag 25 svenske millioner kroner – for å stoppe omsetningen av falsk medisin over nettet, ifølge Dagens Medisin.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus