Meny

- Hamas planlegger kupp på Vestbredden

En av islamistbevegelsen Hamas' fremste ledere, Ismail Haniyeh, vinker til sine tilhengere i Gaza by. Hamas planlegger nå å overta makten over Vestbredden, slik bevegelsen gjorde på Gazastripen i juni i fjor, ifølge avisen al-Harq al-Awsat. Avisen stiller seg tvilende til om den mer moderate grupperingen Fatah, som i dag styrer Vestbredden, vil kunne avverge et statskupp. (Foto: Suhaib Salem, SCANPIX/REUTERS)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamistbevegelsen Hamas har planer om å overta makten på Vestbredden. Palestinske sikkerhetsstyrker er satt i beredskap for å avverge et kuppforsøk, skriver den arabiske avisen al-Harq al-Awsat.</</div>

Avisen, som har hovedkontor i London, hevdet lørdag at Hamas vil bruke samme metoder på Vestbredden som da bevegelsen grep makten på Gazastripen i fjor. al-Harq al-Awsat stiller seg tvilende til om mer moderate Fatah vil kunne forhindre et statskupp.

– Sikkerhetstjenestene undertrykker oss, men det vil ikke vare lenge, sier en ikke navngitt Hamas-tilhenger til al-Harq al-Awsat. – President Abbas og hans Fatah-bevegelse har ikke lært noe av det som skjedde i Gaza, tilføyer han.

Hamas slo ned all motstand fra Abbas’ folk og tok regjeringsmakten i Gaza i juni i fjor. Dette førte til at de palestinske områdene på Gazastripen og Vestbredden ble splittet i to rivaliserende politiske enheter.

Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner sa lørdag at han neppe tror det er mulig å få til en fredsavtale for Midtøsten innen utgangen av året. Men han oppfordret palestinerne til å fortsette forhandlingene med Israel med sikte på en slik løsning. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus