Tør du hoppe over disse tallene?

<p class="hidden"> Tallene 2, 6, 12, 15, 18, 25 og 32 forekommer oftest i Lotto. Men det betyr ikke at du bør satse på nettopp disse tallene. Foto: Norsk Tipping</p>
 Tallene 2, 6, 12, 15, 18, 25 og 32 forekommer oftest i Lotto. Men det betyr ikke at du bør satse på nettopp disse tallene. Foto: Norsk Tipping

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver lørdag siden 1986 har nordmenn benket seg foran tv-skjermene for å få med seg Lottotrekningen. Og hver lørdag får nesten samtlige lottospillere en skuffelse når de innser at de ikke er i nærheten av milliongevinsten.

Det er nemlig bare 0,0000186 prosent sjanse for at nettopp du stikker av med lottomillionene. Da gjelder det å velge riktige tall!

LES OGSÅ: - Det er farlig å vinne i Lotto

Noen tall mer populære

I bunn og grunn skal det være like stor sjanse for at hvilket som helst tall blir trukket ut. Likevel er det noen tall som dukker hyppigere opp enn andre. Av dem troner 18 på toppen. Tallet 18 har i løpet av Lottos historie blitt trukket ut 368 ganger (inkluderer både hovedtall og tilleggstall).

Vil det si at du bør velge tallet 18 neste gang du spiller?

- Nei, det er bare tull!, sier matematiker Magne Aarset.

Gullrekka

Disse tallene er blitt plukket ut som hovedtall flest ganger i Lottos historie. Og i god lottotradisjon, kommer tallene i stigende rekkefølge.

2

6

12

15

18

25

32

Se hvilke tall som trekkes flest og færrest ganger

Han er førsteamanuensis på Institutt for samfunnsøkonomi på BI og leder av Norsk statistisk forening. Grunnen til at 18 blir trukket ut så mange ganger forklarer han slik:

- Det vil alltid være en opphopning underveis av et eller annet tall, men i det lange løp er det like sannsynlig at hvilket som helst tall blir trukket. Ring meg om tre år og da vil kanskje 14 eller 7 være det mest trekte tallet, sier Aarseth.

Han anbefaler faktisk å droppe de mest populære tallene.

- Hvis du tror mange satser på tallet 18, da bør du i hvert fall ikke satse på det tallet. For om tallet går inn, er det mange du må dele premien med.

Vinn i Lotto med DinSide. Sjekk ut vår uhøytidelige lottokalkulator!

Her bor lottomillionærene

Tall fra Norsk tipping viser at Oslo og Hordaland har fått flest nye lottomillionærer i år. I første halvdel av 2008 fikk hovedstaden 13 nye lottomillionærer, mens 12 personer i Hordaland fikk gladtelefonen fra Norsk tipping.

Andre steder i landet har millionene glimtet med sitt fravær. Vest-Agder, telemark og Svalbard fikk ingen nye lottomillionærer de seks første månedene i år.

Ifølge boken "Ikke som andre millionærer" av Bjørn Takle Friis, har Finnmark flest lottomillionærer per innbygger, gjennom tidene.

>> Se hvilke tall som blir trukket ut flest og færrest ganger

Personvernpolicy