OJ Simpson funnet skyldig på alle punkter

61 år gamle Simpson ble sammen med golfkompisen Clarence Stewart funnet skyldig på alle de tolv tiltalepunktene, fredag. Foto: AFP.
61 år gamle Simpson ble sammen med golfkompisen Clarence Stewart funnet skyldig på alle de tolv tiltalepunktene, fredag. Foto: AFP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pO.J. Simpson ble fredag funnet skyldig i blant annet kidnapping og væpnet ran. Den tidligere legenden i amerikansk fotball må trolig tilbringe resten av livet i fengsel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Las Vegas (NTB Reuters): Etter å ha sittet sammen i 13 timer fant juryen Simpson og golfkompisen Clarence Stewart skyldig på alle de tolv tiltalepunktene.

De to alvorligste punktene var kidnapping og væpnet ran.

Familie og venner av Simpson gråt åpenlyst da kjennelsen ble lest opp. Simpson selv fortrakk ikke en mine da juryens kjennelse ble lest opp, men rykket til da han ble påsatt håndjern og ført bort.

Stormet hotellrom

Det var i september i fjor at Simpson og Stewart ifølge påtalemyndigheten stormet inn på et hotellrom i Las Vegas der to samlere av sportssuvenirer oppholdt seg.

Simpson, Stewart og fire andre menn skal ha truet samlerne med skytevåpen, nektet dem å forlate hotellrommet og deretter tatt med seg suvenirene som angivelig var verdt flere tusen dollar.

Forsvarerne i saken hevder at Simpson oppsøkte hotellet for å få tilbake personlige eiendeler og at han var uvitende om at de andre i følget var bevæpnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lang straff

Straffeutmåling vil ikke finne sted før 5. desember, men Simpson må trolig belage seg på å tilbringe resten av livet bak murene, ettersom minimumsstraffen for kidnapping alene er 15 års fengsel.

For hvert av de andre tiltalepunktene er minimumsstraffen mellom to og tre år.

Det har ennå ikke kommet opplysninger om hvorvidt Simpson har tenkt å anke dommen.

Samme dato

Simpson ble funnet skyldig på samme dato som han for 13 år siden ble frikjent for dobbeltdrap i 1990-tallets mest omtalte rettssak.

Den gang var Simpson tiltalt for drap på kona Nicole Simpson og hennes venn, Ronald Goldman.

Han ble senere funnet skyldig i en sivil domstol og dømt til å betale omkring 190 millioner kroner i erstatning.

O.J. Simpson var blant de største stjernene i amerikansk fotball på 1970-tallet. Senere hadde han større og mindre roller i en rekke filmer. (©NTB)