Meny

– Fergie er i egen klasse

Blackburn manager Paul Ince møter sin gamle klubb Manchester United for første gang som manager. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Ince hyller Sir Alex foran dagens møte. Her er alt om helgens Premier League-oppgjør.

Blackburn–Manchester United

Ewood Park, 18.30

Paul Ince møter sin gamle klubb Manchester United for første gang som manager. Før møtet med gamlesjefen Sir Alex Ferguson er han full av lovord.

– Fergie holder svært høy standard. Jeg har spilt under en rekke managere, men ingen er i nærheten. Det er ikke respektløst overfor dem, for etter mitt syn er ingen i nærheten av ham, sier Ince, ifølge The Times.

Inces Blackburn har fått en god seriestart etter sommerens turbulens, og står med to strake seire. I kveld er David Dunn og Steven Reid er ute, Paul Robinson rekker neppe å bli spilleklar, og Danny Simpson, utlånt fra United, kan ikke spille.

Manchester United gledet seg over 3–0 over Aalborg i mesterligaen, tendens til formstigning og 300-millionersmannen Dimitar Berbatovs to første United-scoringer.

Langtidsskaden til Paul Scholes, som sammen med Darren Fletcher nylig undertegnet ny kontrakt med United, ble imidlertid et skår i gleden. Det skaper problemer på midtbanen, der også Michael Carrick og Owen Hargreaves er ute. Wayne Rooney og Gary Neville er usikre foran kveldens møte.

Mandag morgen kan du se alle målene fra helgens runde i Premier League på ABC TV.

Sunderland–Arsenal

Stadium of Light, 16.00

Arsenal har vunnet de syv siste mot Sunderland i Premier League, og bærer favorittstempelet mot Roy Keanes uberegnelige lag. Gunners’ sensasjonelle 1–2-tap for Hull ble avløst av storspill og 4–0 over Porto i mesterligaen. Emmanuel Adebayor og Robin van Persie scoret to hver, og opprettholder scoringsformen fra ligaen.

Sunderland, som må unnvære en rekke spillere, har sluppet inn nøyaktig tre mål i seks av de siste syv Premier League-møtene med Arsenal.

Wigan–Middlesbrough

JJB Stadium, 16.00

Amr Zaki er på engelske lepper. Egypteren topper toppscorerlisten i Premier League med fem fulltreffere. Det har ført Wigan oppover tabellen etter fire strake uten tap. I ettermiddag møter han sin egyptiske spisskollega Mido.

Skader har bidratt til å omvende Middlesbroughs form fra god til tre strake tap og lukt av nedrykksstrid. Tuncay, Arca, Huth, Taylor og O’Neill sliter med skader, mens kaptein Pogatetz er suspendert.

Bare tidligere Boro-spiller Lee Cattermole er usikker for Wigan.

West Bromwich–Fulham

The Hawthorns, 16.00

Fulham, som har tapt begge sine bortekamper, er ikke i form, og gjester The Hawthorns uten suspenderte Andy Johnson. Det kan åpne for spilletid til Erik Nevland, men Seol Ki-Hyeon står trolig først i køen.

Lysere er tilstanden i Birmingham, der West Bromwich har fremvist pent spill og skaffet seks poeng på de tre siste kampene. Med unntak av midtbanemannen Kim Do-Heon disponerer Tony Mowbray full tropp.

Forrige møte mellom lagene, i London i 2006, endte 6–1 til Fulham.

Søndag:

West Ham–Bolton

Upton Park, 14.30

Manager Gianfranco Zola har tatt Premier League med storm, står med to seire, og leder et West Ham som har full pott på hjemmebane. Ashton og Dyer er langtidsskadde, men David Di Michele viser scoringsform, og Craig Bellamy nærmer seg startplass.

Bolton ble offer for håpløs dømming på Old Trafford forrige lørdag. Megson & co. er plantet i bunnen med fattige fire poeng. Matthew Taylor er tilbake i spill.

West Ham har sluppet inn mål de siste 18 kampene.

Chelsea–Aston Villa

Stamford Bridge, 16.00

Store forventninger knyttes til oppgjøret mellom ligalederen og ligatreeren. Fjorårets tilsvarende møte endte i et fyrverkeri av dimensjoner – med tre røde kort, to straffer og 4–4 som sluttresultat.

Chelsea fikk et tilbakeslag da Didier Drogba pådro seg en kneskade mot Cluj onsdag, men har befestet statusen som gullfavoritt i Premier League. 85 strake kamper som ubeseiret på Stamford Bridge er nådd. Skadeproblematikken er ikke ubetydelig: I tillegg til Drogba mangler Carvalho, Deco og Essien. Alex er usikker.

Aston Villa sparte sentrale spillere, deriblant en John Carew i storform, da klubben torsdag avanserte til gruppespillet i UEFA-cupen.

Villas offensive supertrio – Carew, Agbonlahor og Young – har scoret ti av klubbens tolv Premier League-mål.

Manchester City–Liverpool

City of Manchester Stadium, 16.00

Premier Leagues mestscorende møter Premier Leagues tetteste forsvar. Citys målforskjell sier 16–9. Liverpool har 7–2.

Liverpools sesongstart har overgått forventningene. Gleden steg ytterligere på den røde halvdelen av Merseyside da Robbie Keane scoret sitt første Liverpool-mål mot PSV onsdag.

Rafa Benítez synes å ha forkastet – eller moderert – rotasjonspolitikken, og ventes å stille med samme lag som sist, trolig med unntak av at Javier Mascherano tar plass på midtbanen.

For City er kaptein Dunne usikker.

Portsmouth–Stoke

Fratton Park, 16.00

Jermaine Defoe og Peter Crouch er i ferd med å spille seg inn som det fryktede spissparet Portsmouth håpet å ha kjøpt. Defoe har puttet fire i Premier League. Crouch sendte klubben videre i UEFA-cupen med to scoringer torsdag.

Sentrale Lassana Diarra er suspendert i møtet med Stoke. Papa Bouba Diop og John Utaka sliter med skader.

Stoke befinner seg i bunnen, og står uten seier på fire kamper, men har i likhet med Portsmouth møtt vanskelig motstand. Manager Tony Pulis håper å få tvilsomme Rory Delap klar for spill.

Tottenham–Hull

White Hart Lane, 16.00

Rollene er vendt om for Tottenham og Hull, som før sesongen var tippet som henholdsvis topplag og bunnlag. Spurs karet seg videre i UEFA-cupen, men det er krisetilstander hos Premier League-jumboen. Mot Hull bør seieren komme for en presset Juande Ramos.

Ramos vil spare Ledley King, og vurderer det samme med Jonathan Woodgate. Alan Hutton er skadet.

Sensasjonslaget Hull flyter på en medgangsbølge, og jakter sin annen strake borteseier mot Nord-Londons fotballstoltheter.

Everton–Newcastle

Goodison Park, 17.00

David Moyes er under press etter en vanskelig sesongstart som kulminerte med UEFA-cupexit torsdag. Men Moyes bedyrer at han blir – og minner om at alle managere må gjennom vanskelige perioder.

Ingen vet mer om det enn de som har vært innom Newcastle, som nå har hyret inn ”galningen” Joe Kinnear. Den tidligere Wimbledon-sjefen skal føre klubben opp av nedrykkssumpen.

Hans største markering denne uken var en overhaling, blant annet bestående av 52 raske banneord, av en Daily Mirror-journalist.

Everton mangler nøkkelmannen Tim Cahill. Kinnear og Newcastle får en tøff jobb uten Martins, Viduka, Smith og Barton.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus