Meny

Håper å åpne Bergensbanen snart

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jernbaneverket tar sikte på å åpne Bergensbanen igjen på strekningen mellom Finse og Myrdal natt til lørdag.

Brannen i et snøoverbygg ved Hallingskeid ble slukket ved 15-tiden torsdag, men oppryddings- og reparasjonsarbeidet er komplisert.

– Brannen førte til store skader på sporet, langs kontaktledningene og kommunikasjonskablene, sier vakthavende informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

Nordli kunne fredag kveld ikke slå fast nøyaktig når Bergensbanen vil åpnes igjen, men tar sikte på at det vil skje i løpet av natt til lørdag.

– Vi håper at den kan åpnes i løpet av natten. Det var planlagt å sende nattogene av gårde, men nye prognoser tyder nå på at åpningen av banen blir så sen at nattogene er innstilt. Det blir dermed buss mellom Ål og Bergen for nattogpassasjerene, slik som det er for de andre togene, sier Nordli.

Åpningen av banen blir forsinket fordi mannskapene som arbeider på brannstedet, sent fredag kveld fikk problemer med noen av maskinene som benyttes.

NSB forholder seg til rapportene fra Jernbaneverket og betjener nå de fleste stasjonene med tog eller buss.

Årsaken til brannen er så langt ikke klarlagt. Det er trolig store verdier som har gått med. Ifølge Jernbaneverket koster bare overbygget rundt 30.000 kroner per meter. I tillegg kommer utbedringer av skadene på kjøreledning og kabler.

I tillegg til passasjertrafikken er godstrafikken sterkt rammet. Hvert døgn går det sju godstog hver vei på Bergensbanen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus