Meny

Ny president i Norges Røde Kors

Sven B. Mollekleiv (t.v) var ikke innstilt av valgkomiteen som ny president i Norges Røde Kors etter Thorvald Stoltenberg (t.h), men vant med overveldende flertall. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Mollekleiv er valgt til ny president i Norges Røde Kors. Han overtar etter Thorvald Stoltenberg som har vært president i ni år

Mollekleiv er tidligere generalsekretær i organisasjonen. Han ble valgt med 267 stemmer, mens hans motkandidat Per Christian Voss fikk 58 stemmer.

På landsmøtet i Tønsberg ble Thorvald Stoltenberg utnevnt til nytt æresmedlem i Røde Kors.

– På denne måten vil vi takke Thorvald for hans store engasjement for nettverksarbeidet i Røde Kors. Det hadde ikke vært det samme uten Thorvalds utrettelige innsats, sa styremedlem i landsstyret Svein Erik Aasen under utdelingen.

Aasen understreket også at Stoltenberg har gjort et usedvanlig betydelig humanitært arbeid i sine vel ni år som president. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus