Meny

Paven gjentar nei til prevensjon

Pave Benedikt XVI med "skylapper" stadfestet i en kunngjøring fredag den katolske kirkens absolutte nei til prevensjon, og slo fast at bare metoden med såkalte sikre perioder til nød kan tillates. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Benedikt XVI viker ikke en millimeter i spørsmålet om den katolske kirkens absolutte forbud mot prevensjon. Bare metoden med såkalte sikre perioder kan til nød tillates, sier paven.

Pave Benedikt XVI . Foto: ScanpixPave Benedikt XVI . Foto: Scanpix

Sist sommer gikk rundt 60 katolske grupper i mange land sammen om å be paven om en liberalisering. Men i et budskap som Vatikanet offentliggjorde fredag, slår paven fast at en uttalelse om prevensjon sendt ut av hans forgjenger Paul VI i 1968, fortsatt står fast.

– Prevensjon betyr at man fornekter den ekteskapelige kjærlighets mest intime sannhet. Det er når denne kjærligheten fullbyrdes, at den gudegitte livets gave føres videre, heter det i det nye budskapet fra paven.

Paven har tidligere uttrykt frykt for at sex skal bli et slags rusmiddel for moderne mennesker. Han roste samtidig Paul VI for å ha vist stort mot, da han for 40 år siden tok avgjørelsen om å opprettholde forbudet mot prevensjon.

Metoden med sikre perioder, som pave Benedikt under tvil vil godkjenne, innebærer at par bare har fra samleie på tidspunkter da det ikke finnes modne egg i kvinnes egglederne. Dette regnes som en usikker form for prevensjon. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus