- Et tomt skall

<p class="hidden"> New Order ca 2005: Peter Hook (f.v.), Stephen Morris, Bernard Sumner og Phil Cunningham. Foto: Warner Music</p>
 New Order ca 2005: Peter Hook (f.v.), Stephen Morris, Bernard Sumner og Phil Cunningham. Foto: Warner Music

<pPeter Hook snakker ut om den siste tiden med New Order og hevder at bandet kun var et tomt skall på slutten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Order

Da det i fjor sommer ble kjent at legendariske Joy Divisions arvtager skulle legge opp, kom ikke detaljene rundt New Orders brudd ordentlig frem.

Nå forteller bandets bassist Peter Hook at mangelen på kommunikasjon mellom han og vokalist Bernard Sumner på slutten var så dårlig at han følte at New Order sto tilbake som et tomt skall.

- Sånn som jeg ser det ble Bernard oppgitt over at jeg ikke kom til ham personlig og sa at jeg ikke ville jobbe med ham mer, fortalte Hook til BBC Radio 2 tidligere denne uka.

Kanalen har hatt New Order som ukas artist, og en av radiostasjonens DJ-er, Stuart Macoine, spurte Hook om hva som var årsaken til at bandet bestemte seg for å legge inn årene etter 27 år.

- Jeg aner virkelig ikke. Noen ganger lurer jeg på hva det var vi egentlig kranglet om, svarte han.

Lot manageren gjøre drittjobben

- Jeg hadde en manager som jeg betalte 20 prosent av inntektene mine til, så jeg satte henne til å gjøre drittjobbene. Jeg så ingen grunn til at jeg skulle gjøre dem selv. Hun fortalte ham [Sumner] om bruddet med bandet i februar, men han sa aldri noe om det utover et tørt «javel».

Hook fortalte også om sin vrede over pressemeldingen som like etter bruddet gikk ut fra New Orders øvrige medlemmer der det ble hevdet at Hook hadde gått til pressen uten å fortelle de andre at han hadde forlatt bandet.

- Jeg fortalte ham hver kveld etter konsertene vi gjorde på Brasil-turneen at jeg ikke vil gjøre dette igjen. Jeg gjorde Brasil på grunn av pengene. Jeg følte at New Order var blitt som et tomt skall. Det var det også virkelig blitt for meg, men jeg kan ikke snakke for de andre.

Uansett så har Peter Hook i etterkant jobbet med remastringen av bandets fem første album for Factory Records som slippes i oppdaterte spesialutgaver gjennom Rhino i neste uke. I den prosessen har han måttet forholde seg til sitt gamle band igjen.

- Jeg må innrømme at da jeg hørte på det ble jeg virkelig stolt over dem [bandkollegene]. Det var en opptur fordi det fikk meg til å innse at samtidig som vi slåss som unger på lekeplassen klarte vi å få til noe som vi alle kan være stolte av.

Relanserer Factory-katalogen

Som nevnt slippes de fem første New Order-albumene som opprinnelig kom ut på Tony Wilson s uavhengige plateselskap Factory Records i eksklusive doble samleutgaver i neste uke. Alle kommer med fyldige bookleter og bonusdisker med blant annet remikser, sjeldne opptak og tidligere ikke-utgitt låtmateriale. Det gjelder debutalbumet «Movement» (opprinnelig sluppet i 1981), «Power, Corruption & Lies» (1983), «Low-Life» (1985), «Brotherhood» (1986) og «Technique» (1989).

ABC Nyheter kommer tilbake med spesialomtale av disse når de foreligger.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Sumner og Hook mens de fremdeles spilte sammen.Her fra Glastonburyfestivalen 2005. Foto: Jon Super (AP/Scanpix)Sumner og Hook mens de fremdeles spilte sammen.Her fra Glastonburyfestivalen 2005. Foto: Jon Super (AP/Scanpix)


Personvernpolicy