Meny

Syvåring amok i reptilpark

Denne skillpadden og tolv andre reptiler måtte bøte med livet etter at en australsk syvåring mente de kunne egne seg som krokodillemat. Foto: Alice Springs Reptilce Centre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En syvåring har skapt oppstandelse i Australia etter at han brøt seg inn en dyrehage og brukte tretten av dyrehagens egne dyr for å mate krokodillen Terry.

Overvåkningsbildene viser syvåringen mens han smilende tar livet av dyrene på sitt nattlige raid i Alice Springs Reptile Park. Ugjerningen fant sted onsdags morgen, og ifølge BBC skal gutten ha brutt seg inn i reptilparken ved å hoppe over gjerdet uten at alarmen ble utløst.

Deretter startet han et tretti minutters raid med å kaste parkens reptiler over muren og inn til innhengningen til den tre meter lange saltvannskrokodillen Terry.

Det betydde døden for en skilpadde, fire blåtunge øgler, to skjeggagamer og en rekke andre medlemmer i øglefamilien som fikk et ublidt møte med krokodillens kjeft.

Verdien på reptilene skal ha tilsvart omlag 35.000 norske kroner. Parkansatte beskriver hendelsen som utrolig.

Ifølge direktør i dyrehagen, Rex Neindorf, vil mange av dyrene være vanskelig å erstatte.

– Det er helt ufattelig at en syvåring kan gjøre så mye skade på så kort tid, sier Neindorf i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

Han mener at gutten lett kunne ha endt opp som krokodillemat selv.

Politiet i Alice Springs har identifisert syvåringen, men han er for ung til å bli holdt ansvarlig for massakren.

– Vi vurderer nå å saksøke foreldrene, som skulle hatt kontroll på gutten, uttaler Neindorf.


Oppdaterte nyheter frå Australia/Oceania finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus