LTTE-hovedkvarter bombet

<p class="hidden">FN-biler med matvarer passerer en politisperring på veien til Vavuniya-området nord på Sri Lanka, der det raser harde kamper.Foto: Scanpix</p>
FN-biler med matvarer passerer en politisperring på veien til Vavuniya-området nord på Sri Lanka, der det raser harde kamper.Foto: Scanpix

<pFly fra Sri Lankas flyvåpen har bombet hovedkvarteret til den tamilske LTTE-geriljaens politiske leder Balasingham Nadesan. Mer enn 40 tamiltigre skal være drept i harde sammenstøt nord på øya.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfly angrep fredag Nadesans kontorer i den nordlige delen av landet, opplyste en militær talsmann i Sri Lankas hovedstad Colombo. Han kunne ikke si noe om hvor store skader opprørslederens hovedkvarter ble påført.

Torsdag gikk flyvåpenet til aksjon mot lokaler der de såkalte tamiltigrenes sekretariat hold til i de for lengst hensovnede fredsforhandlingene på Sri Lanka. Regjeringsstyrkene har lenge visst hvor disse lokalene og Nadesans kontor ligger, men latt være å angripe dem.

– Beslutningen om å bombe dem nå er et sterkt signal om at regjeringen ikke lenger vil unnta noen LTTE-mål som angrep, skrev nyhetsbyrået AP fredag. Regjeringen i Colombo har lovet å knekke Tamiltigrene en gang for alle innen utgangen av året.

Regjeringsstyrkene drepte torsdag 42 LTTE-folk og såret 53 andre under offensive operasjoner nord på Sri Lanka, sa en talsmann for forsvarsdepartementet i Colombo fredag. To regjeringssoldater ble drept og 20 skadd i disse kampene, opplyste han. (©NTB)

Personvernpolicy