Meny

- Skyter dårlig for bedre lønn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 av 18 politibetjenter i utrykningsenheten i trønderfylkene strøk på skyteprøven denne uken. Politimesteren reagerer og kaller resultatet en uakseptabel markering i lønnskampen.

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag politidistrikt reagerer på at politibetjentene bruker skytebanen i sin kamp for bedre lønn og arbeidsvilkår.

Politibetjentene utrykningsenhetens skal være de best kvalifiserte til å utføre skarpe oppdrag.

– Dette dreier seg om erfarne tjenestemenn som i flere år på rad har bestått prøven. Etter min vurdering er det ingen grunn til at de skulle ha problemer med den nå. En slik diffus aksjonsform for bedre lønn er fullstendig uakseptabel, sier Moe.

Han vil fortsatt bruke betjentene til skarpe oppdrag, om det skulle bli nødvendig.

– De har de godkjenningene de trenger, sier politimesteren, som mener Politiets Fellesforbund har et ansvar for å sørge for at medlemmene opprettholder fredsplikten mellom lønnsoppgjørene.

Men lokallagsleder Bjørn Enge i Politiets Fellesforbund i Sør-Trøndelag sier at de ikke har noe ansvar for de dårlige resultatene

– Forbundet har ikke noe med dette å gjøre. Men jeg konstaterer at det er uro om lønn og risiko, sier Enge.

Politifolk i Trøndelag er ikke alene om å skyte dårlig for tiden. I Rogaland strøk samtlige politibetjenter som var oppe til skyteprøve nå i september. Også der benektet fagforeningen at de hadde noe med saken å gjøre. (©NTB)Mer om Politiet og de ulike Politidistriktene finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus