Meny

Trivium: «Shogun» (Roadrunner/Tuba)

Banzai!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unggutta i Trivium begynner virkelig å bli tørre bak øra og med «Shogun» leverer de sin klart beste plate til nå.

«Shogun»«Shogun»

At jyplingene i Florida baserte Trivium har potensial til å klatre helt inn i heavy metal himmelen har vi vært klar over lenge. Anført av den gang 17 år gamle Matt Heafy (vokal/gitar) platedebuterte de i 2003, men det var først med påfølgende «Ascendancy» de virkelig viste at de var noe utenom det vanlige.

I det nye årtusenet har det dukket opp en skog av amerikanske metalband som kjemper om oppmerksomheten til en stadig mer blasert fanbase. Da snakker jeg ikke om den utdøende rasen av nu-metal band, men metalcore-gruppene som sverger troskap til svensk vestkyst og band som At The Gates, In Flames og Dark Tranquility.

Trivium har utvilsomt også hørt på overnevnte, men det er også tydelige spor etter ren heavy metal og thrash i musikken deres. Låtene bygges riktignok ofte opp på typisk metalcore-vis - med brutale vers og melodiøse refrenger. Men ikke hele tiden, og det er variasjonen som gjør Trivium interessante. Heafy høres like komfortabel enten han synger rent, hvilket han gjør meget bra, growler eller skriker.

Det er også deilig å høre et band i denne kategorien som har skjønt at en rivende gitarsolo i ny og ne kan gjøre underverker. Ikke blind og meningsløs onani, men partier som har en misjon i låten. Det er også en del lange låter på «Shogun» og gutta viser også en progressiv tilnærming til deler av materialet. Fansen som var litt skuffet etter «The Crusade» fra 2006, som var litt for safe, har således mye å glede seg til denne gangen.

Låtmaterialet her er jevnt over meget sterkt og det er det fengende melodiøse, blandet med det brutale som skaper de nødvendige nyansene som gjør dette holdbart over tid. «Kirisute Gomen» er en monsteråpning som umiddelbart setter standarden for resten av skiva. Dette er da også favoritten sammen med «Torn Between Scylla And Charybdis», «Insurrection», «Like Callisto To A Star In Heaven» og tittelsporet.

Trivium har med «Shogun» laget en plate uten dødpunkter som de skal slite hardt for å toppe. Det blir spennende å følge karrieren deres videre og første mulighet blir i Oslo Spektrum i november, da de skal varme opp for Mastodon og Slayer. Jeg har seriøse planer om å rive meg løs fra Cafe Fiasco for å få med meg det.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus