Brann ute av UEFA-cupen

Diego Colotto, i bakgrunnen, fryder seg over mål mot Brann, sammen med sin meksikanske lagkamerat Andres Guardado. Foto: Scanpix/AP.

<pBrann tapte på straffekonk mot spanske Deportivo La Coruna torsdag.</p

Deportivo La Coruña – Brann 3-2 e. str.
La Coruña (NTB): UEFA-cupen fotball torsdag, 1. runde 2. kamp:
Deportivo La Coruña – Brann 3-2 etter straffer (2-0, 1-0) (sammenlagt 2-2, Deportivo videre etter straffe)
20.000 tilskuere.
Mål: 1-0 Diego Colotto (18), 2-0 Colotto (77)
Dommer: Paval Královec.
Gult kort: Ivan Riki, Mista, Deportivo. Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke, Armann Björnsson, Erlend Hanstveit, Kenneth Udjus, Bjørn Dahl, Petter Vaagan Moen, Birkir Már Sævarsson, Brann.
Rødt kort: Ivan Riki (to gule kort 30), Deportivo La Coruna.
Branns lag (4-4-2): Kenneth Udjus – Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli, Gylfi Einarsson (Eirik Bakke fra 46.), Rodolph Austin, Petter Vaagan Moen – Erik Huseklepp (Birkir Már Sævarsson fra 81.), Armann Björnsson (Azar Karadas fra 71.) (©NTB)

La Coruña (NTB): Brann var nære å skape sensasjon, men røk ut av UEFA-cupen etter straffespark mot Deportivo La Coruna. Petter Vaagan Moen, Eirik Bakke og Erlend Hanstveit misset for Brann.

Dermed gikk Brann-drømmen i grus. Bergenserne overrasket stort med 2-0-seier over de meritterte spanierne hjemme i Bergen, og håpet om avansement levde.

Og ting så ut til å stemme torsdag også. Spanierne måtte spille store deler av kampen med ti mann og alt lå til rette for Brann-jubel. Men en argentiner som spilte sin første kamp på hjemmebane ville det annerledes.

To hodestøt

Med to frekke hodestøt sørget Diego Colotto for ekstraomganger. Men heller ikke i de 30 ekstraminuttene klarte lagene å kåre en vinner. Dermed måtte det straffespark til etter at det sto 2-2 sammenlagt også etter ekstraomgangene.

Olafur Örn Bjarnason åpnet straffesparkkonkurransen med å sette ballen høyt, midt i mål. Men da Petter Vaagan Moen bommet på Branns annen straffe kom nok nervene krypende hos de løpende.

På neste straffe bommet hjemmelagets Mista og lagene var like langt igjen. Men Eirik Bakke skjøt Branns tredje rett på hjemmelagets keeper, og da også Erlend Hanstveit brant sin straffe var det over for bergenserne.

Skulle ikke ri

Brann-trener Mons Ivar Mjelde gikk knallhardt ut før kampstart, og sa at Brann absolutt ikke ville forsøke å ri på 2-0-ledelsen fra hjemmekampen.

Men det virket ikke som om de rødkledde hadde hørt hva treneren sa. Brann la seg svært lavt og så ut til å være villige til å ofre det offensive, for å sikre avansementet.

Etter 18 minutter feilet taktikken. Diego Colotto steg til værs på en corner og stanget hjemmelaget i føringen. Ti minutter senere endte ballen nok en gang bak Kenneth Udjus i Brann-buret. Men da endte det med rødt kort til Deportivos Ivan Riki, i stedet for 2-0 til spanierne. Riki handset, for så å forsøke å filme seg til et straffespark. Det endte i dusjordre til Riki og håp for Brann.

Håpet om å unngå ekstraomganger brast i annen omgang. Nok en gang var Colotto høyest og headet i mål. Dermed var lagene like langt. Hjemmelaget presset på for å få det avgjørende tredjemålet, men klarte ikke å finne veien til nettmaskene.

I straffesparkkonkurransen endte spanierne som fortjente vinnere.