Meny

- Norge godt rustet mot finansuro

Vi har lagt vekt på en god, moderne og sammenhengende regulering av hele finanssektoren, sa kong Harald på regjeringens vegne. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er godt rustet til å takle uroen på de internasjonale finansmarkedene og virkningene i det norske samfunn, sa kong Harald i trontalen torsdag.

Talen markerte åpningen av det 153. Storting. Trontalen blir framført av kongen, men er regjeringens arbeidsprogram for den neste stortingssesjonen.

Trontalen arter seg mest som en oppramsing av alle de lovforslag og meldinger som regjeringen vil legge fram i sitt siste år før stortingsvalget høsten 2009.

Uroen på finansmarkedene utgjorde ingen stor delen av talen, men ble nevnt i generelle vendinger i det siste avsnittet.

– I den siste tiden har det vært stor uro i de internasjonale finansmarkedene, som i noen grad også har fått virkninger i Norge. Norge er godt rustet til å takle slike situasjoner. Vi har lagt vekt på en god, moderne og sammenhengende regulering av hele finanssektoren, sa kong Harald på regjeringens vegne.

Seremonien i Stortinget begynte klokka 13, og kongefamilien var representert ved kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus