Meny

Danske fotballsupportere arrestert i Trondheim

BRÅK: Politiet i Trondheim pågrep flere danske fotballsupportere torsdag. Foto: Ivar Mølsknes/ADRESSEAVISEN/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 15 og 20 dansker ble arrestert torsdag formiddag etter en hotellnatt preget av mye støy og hærverk. Politiet skal nå finne ut om supporterne egentlig er såkalte casuals.

– Det vet vi foreløpig ingenting om. Men det skal vi undersøke nærmere, sier operasjonsleder Annlaug Oseid i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Danskene er i byen i forbindelse med returmøtet mellom Brøndby og Rosenborg i kvalifiseringen til UEFA-cupen på Lerkendal torsdag kveld. Det var tidlig torsdag morgen at politiet fikk melding om bråket på Viking hotell i Trondheim sentrum. Ifølge adressa.no tisset flere av dem i gangene. Politiet opplyser til NTB at hotellrommene ble utsatt for skadeverk og mange av hotellets øvrige gjester ble holdt våkne gjennom store deler av natten.

Politiet rykket ut med store mannskaper like etter klokken 9 torsdag formiddag. Danskene hadde ikke på seg supportereffekter, men bar danske flagg. Det er en av grunnene til at politiet nå skal undersøke om dette er personer som er tilknyttet det danske casualmiljøet, personer som ikke er supportere, men som oppsøker fotballkamper for å lage bråk og kvalm.

Totalt ble mellom 15 og 20 personer pågrepet og satt i arresten.

– Vi har dem på en bestemt paragraf i inntil fire timer. Så vil politijuristen beslutte hva som skal skje med dem enkeltvis, sier operasjonslederen.

Foreløpig er det ingen ting som tyder på at noen av dem blir sendt hjem til Danmark med første fly.

– Nei, vi sitter ikke på opplysninger som tilsier at noen av dem blir sendt hjem, sier Annlaug Oseid.

Hotellet vil i løpet av mandag anmelde de danske bråkmakerne. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus