Fikk endelig vist seg fram

Liverpool's Robbie Keane. Foto: Scanpix.

<pEndelig viste Robbie Keane (28) hvorfor han ble hentet til Liverpool. Han bidro med sitt første mål på Anfield i mesterligakampen mot PSV Eindhoven. Liverpool vant 3-1.</p

Keane scoret 2-0-målet 34 minutter ut i 1. omgang, etter å ha vært målløs i sine ti første kamper. Scoringen var nydelig.

Den spanske toreadoren Fernando Torres rykket seg spektakulært fri på høyresiden og fant en tilnærmet umarkert Keane inne i feltet. Iren møtte forbilledlig og bredsidet ballen i det lengste hjørnet. PSV-keeper Andreas Isaksson rakk aldri å reagere før ballen lå i nettmaskene.

– Herlig. Nå er jeg kvitt spøkelset. Men jeg var ikke veldig bekymret, andre var mer opptatt av det, sa Keane.

Keane viste at det ikke var noen tilfeldighet at han ble hentet til Anfield. I fjor scoret han til sammen 31 mål for Tottenham. Da skulle det bare mangle at ikke scoringen kom i den røde drakten også.

Samme Keane burde kanskje hatt straffe før pause, men dommeren valgte å vinke spillet videre. Den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

15 minutter før full tid ble Keane byttet ut til stående jubel fra 41.097 tilskuere.

God

Liverpool jakter sitt første seriegull siden 1990, og denne gangen kan det virke som laget er godt nok også. I mesterligaen har laget ofte briljert, og de var gode før pause mot nederlenderne også. Bare fire minutter var gått da den første lå i nota bak svenske Isaksson. Innledningsvis parerte han et skudd fra Torres, men da nederlandske Dirk Kuyt fikk en sjanse til måtte Isaksson kapitulere.

1-0 allerede etter fire minutter er ingen spøk, og i realiteten var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

– Det er vanskelig å komme tilbake mot et lag som Liverpool. Det var forskjell i kvalitet, og vi ble straffet for våre feil, sa PSV-trener Huub Stevens.

3-0 målet kom i det 76. minutt. Etter et kort frisparktrekk sendte Steven Gerrard ballen knallhardt i mål med strak vrist fra rundt 25 meter.

Flere mål

PSV var mer eller mindre ufarlige, men rett etter Gerrards 100. mål for Liverpool kom reduseringen. Den var det storscorer Danny Koevermans som sto bak.

Liverpools seier kunne vært større. Blant annet var Torres alene gjennom rundt 20 minutter ut i 2. omgang. Avslutningen hans strøk utsiden av bortre stolpe. Manager Rafa Benitez var likevel godt fornøyd med sin 250. kamp.

– Nå er det viktig at spillerne samler seg og gjentar prestasjonen i neste kamp, sa spanieren.

Liverpool slo Marseille 2-1 borte i sin første kamp i gruppe D og topper sammen med Atlético Madrid. Begge har 6 poeng etter at spanierne slo Marseille 2-1 i gruppens andre kamp. (©NTB)

Kampfakta:

Liverpool (England) – PSV Eindhoven (Nederland) 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Dirk Kuyt (5), 2-0 Robbie Keane (34), 3-0 Steven Gerrard (76), 3-1 Danny Koevermans (78).