Meny

Presser pris med hemmelige bud

Illustrasjonsfoto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjøpernes nye våpen, sier eiendomsmegler.

Lukket budrunde

Boligkjøperne er blitt tøffere i et boligmarked der prisene er i fritt fall, skriver Dagens Næringsliv.


Les også: To av tre boliger går under takst


Nå forteller flere av landets profilerte meglere til DN at de kontaktes av kjøpere som krever å gi hemmelige bud, for å presse nervøse boligselgere til å selge uten budrunde.

Les også:

- Dette skjer oftere og oftere. Dette er blitt det nye slagvåpenet for smarte kjøpere. Dersom budet ikke er langt under takst, kan selger tape langt mer på å ha åpen budrunde i dagens marked. Risikoen for at budgiverne trekker seg og boligen ikke blir solgt i det hele tatt, er stor, sier megler Nils Nordvik hos Nordvik & Partners til DN.

"Rett på selger"

Megler Anders Langtind merker også at folk forsøker å forhandle seg frem til gode boligkjøp i det pressede markedet.

- Folk vil helst slippe budrunder. Vi opplever at kjøperne forsøker å holde kortene enda tettere til brystet, sier Langtind til avisen.

Langtind opplever stadig oftere tilfeller hvor interessenter forsøker å gå rett på selger for å presse ned prisen, og sier han i enkelte tilfeller har måttet sette budgiver på plass, og rådet selger til å avslå.

Også megler Petter Andreas Poppe har merket seg trenden.

- Jeg vil normalt ikke anbefale selger å godta et slikt hemmelig bud. Kjøperen gjør dette av én årsak: å presse prisen ned. Alle er tjent med mest mulig åpenhet, sier Poppe til DN.

Les også: - Nå begynner det å rakne


Mer om Eiendomsmeglere finner du på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus