Meny

– Ikke gidd å stemme

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leonardo DiCaprio ber folk om ikke å stemme under presidentvalget i USA...eller gjør han egentlig det?

Du bryr deg ikke uansett, så hvorfor stemme, spør DiCaprio seerne i en ny video.

Heldigvis står ikke ting så ille til som det kan høres ut, det er et stunt for å få folk til å stemme. Virkemiddelet er god gammeldags omvendt psykologi.

– Om du ikke skal stemme så vet jeg ikke hva jeg skal si til deg, sier DiCaprio halveis i videoen når den begynner å bli seriøs.

Rike kvinner velger Obama

Med i videoen er også will i. am, Tobey Maguire, Forest Whitaker, Natalie Portman, Jennifer Aniston, Kevin Bacon og massevis av andre stjerner.

I USA er valgsystemet slik at man først må registrere seg for å få velge, noe mange unge ikke gjør. Budskapet i videoen er at folk må registrere seg først og så komme seg til valglokalene når de åpner.

Republikanerne ber McCain bli tøffere mot Barack Obama

Tirsdag 4. november er dagen da USA skal velge hvem som blir president i landet de neste fire årene. Valget står mellom demokraten Barack Obama eller republikaneren John McCain.

Les mer om presidentvalget 2008.

Er unge i Norge flinke til benytte seg av stemmeretten sin, elle trenges det en kampanje for å dem til å stemme? Si din mening i kommentarfeltet.


Mer om Presidentvalget i USA finner du på Startsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus