Meny

- Vi har ingenting å tape

KLARE: Brann ønsker lave skuldre og null press før kveldens kamp. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld går Brann ut på Estadio de Riazor i La Coruna med mål om å slå ut det spanske storlaget Deportivo. Trener Mons Ivar Mjelde håper laget hans tør nok i heksegryten på den spanske nordvest-kys

Med 2-0 i bagasjen fra den fantastiske hjemmekampen i Bergen for to uker siden har Brann et meget godt utgangspunkt.

Mjelde sier til Bergens Tidende at laget ikke har noe å tape i kveld.

- Deportivo ligger jo under 0-2 fra kampen i Bergen og jeg regner med de vil angripe for å ta oss igjen. Vi tenker på at det står 0-0. Vi har ingenting å tape. Vi skal senke skuldrene og spille en god kamp, så får vi telle opp etterpå, sier Mjelde.

- Sensasjon i Fotball-Europa

Han prøver også å legge favorittstempelet på hjemmelaget.

- De har en høyere ranking enn oss, og hele Europa regnet dem som favoritter før disse oppgjørene. Vi skal selvsagt gjøre alt vi kan for å gå til gruppespillet. Klarer vi det, for annen sesong på rad, er det en liten sensasjon i Fotball-Europa, sier Mjelde.

Og det er lite suksesshungrige bergensere ønsker seg mer til kalde og gufne høstmåneder enn en reprise på fjorårets eventyr i UEFA-cupen. For et år siden sikret Mjeldes elever seg avansement på belgiske Club Brugge sin bekostning. Da var imidlertid utgangspunktet et helt annet. Brugge vant 1-0 i Bergen, men Brann snudde det hele og tok en sterk 2-1-seier på bortebane.

Vil angripe

Selv med en tomålsledelse vil ikke Mjelde la være å angripe på Riazor i kveld.

- Vi skal gjøre alt for å score på Deportivo. Det vil gjøre det vanskelig for dem. Da må de score minst fire mål, sier Mjelde til klubbens hjemmeside.

En mann som har vært med på dette tidligere, er Brann-kaptein Eirik Bakke. Han hadde en veldig liknende opplevelse mot Deportivo da han spilte i engelske Leeds.

I kvartfinalen i Champions League i 2001 møttes de to lagene, og Leeds vant overlegent 3-0 hjemme på Elland Road. Bortekampen ble en ganske annen.

- Hjemme kjørte vi over dem, som Brann gjorde i Bergen. Men det sto 0-2 25 minutter før slutt (i returkampen) og da fikk vi kjørt oss, sier han til brann.no.

- De er ikke så gode på bortebane, men veldig gode på hjemmebane, sier Bakke.

Kapteinen var tilbake i spill for Brann i helgens 2-0-seier over Lyn, men kan fort bli vraket til fordel for Gylfi Einarsson i kveld, skal man tro signalene fra de siste treningene før kampen.

Også på de andre posisjonene på laget kan Mjelde nesten velge og vrake. Med unntak av spissparet Njogu Demba-Nyrén og Robbie Winters, er nemlig hele troppen skadefri. Det betyr at både Erlend Hanstveit og Olafur Örn Bjarnasson har ristet av seg sine skader før kveldens uhyre spennende kamp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus