Meny

Etterforsker brann i omstridt barnevern-institusjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterforsker storbrannen i den omstridte barnevernsinstitusjonen i Rokke i Halden, med mistanke om at den kan ha bli påsatt av naboer som ikke ønsket institusjonen i området.

Halden/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Det har vært til dels sterk motstand mot at barnevernet skulle flytte inn i det store trehuset i Rokkeveien i Halden, blant annet i form av en underskriftskampanje. Huset ble dessuten utsatt for omfattende hærverk da vinduer og dører ble sprayet ned med slagord som «Uønsket» og «Bort fra Rokke» i forrige uke.

Nå undersøker politiet om det er krefter som står bak den lokale motstanden som også har startet brannen.

«Mistanken er sådd»

«Mistankes frø er sådd», skriver Kari Buer, medlem av Hovedutvalg for bygg, plan og teknisk drift i Halden i et leserbrev til lokalavisa, Halden Dagblad.

Hun er redd noen har tatt i bruk ekstreme midler for å komme institusjonen til livs.

«Det som er lett nå er å mistenke at de samme som har skrevet trusler på hus og garasje har tatt ett skritt til i graden av hærverk. Det er nå mitt inderlige håp at brannvesenet finner en naturlig forklaring på brannen», skriver hun.

Avhører vitner

– Vi har hatt en håndfull vitner inne til avhør, forteller Kjell Undrum i politiet i Halden til NRK. Han vil ikke opplyse hva som har kommet fram i avhørene.

Det også igangsatt kriminaltekniske undersøkelser på branntomta.

Naboene til huset tar avstand fra mistanken om at brannen kan ha blitt påtent for å hindre etableringen av barnevernsinstitusjonen, som var planlagt å huse maksimalt tre barn.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus