Meny

Går til retten for å fjerne norske flagg fra klær

Utenriksdepartementet har reagert sterkt på bruken av det norske flagget i den tyske kleskolleksjonen Thor Steinar. Klesmerket bruker norske navn og symboler og er blitt populært blant nynazizter. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk UD har startet en rettslig prosess for å få stanset bruken av norske flagg på klesmerket Thor Steinar, som retter seg mot høyreekstreme miljøer.

Hamburg (NTB): De tyske butikkene Brevik og Tønsberg i Hamburg og Berlin bruker begge norske flagg over inngangspartiene sine. De selger blant annet klesmerket Thor Steinar, som er myntet på høyreekstreme miljøer, ifølge Aftenposten.no. Mange av klærne bærer det norske flagget, og avisen omtaler butikkene som nazibutikker.

– Vi vil ikke at det norske flagget skal assosieres med verdier som strider med det vår nasjon står for. De bruker et lands gode omdømme til å bygge sin egen merkevare. Derfor vil vi forsøke å gå etter selskapet med rettslige skritt, sier generalkonsul Morten Paulsen i Hamburg til Aftenposten.no.

Butikken Tønsberg ble åpnet allerede for tre år siden, torsdag åpnet Brevik i Hamburg. Etter å ha fulgt problematikken i lengre tid, har Utenriksdepartementet nå for alvor satt i gang prosessen med å få stanset bruken av det norske flagget.

Ambassaderåd Frode Solberg ved den norske ambassaden i Berlin sier det er kontakt mellom norske og tyske myndigheter med tanke på å få stanset flaggbruken.

– Nå ligger saken i det tyske rettsvesenet, sier han.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus