Arnstads kontrakt med departementet var ikke ulovlig

<pOlje- og energidepartementet brøt ikke loven om offentlige anskaffelser da den omstridte kontrakten med Eli Arnstad ble inngått.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Det fastslår Klagenemnda for offentlig anskaffelser (KOFA) som har behandlet klagen fra Høyres stortingsrepresentanter Torbjørn Hansen og Per-Kristian Foss.

– Vi er glade for KOFAs avgjørelse om at departementet ikke har brutt regelverket for offentlig anskaffelser i denne saken. KOFAs vurdering er at oppdragene til Eli Arnstad og Institutt for strategisk analyse er av forskjellig art og derfor skal behandles som to separate og selvstendige oppdrag, sier olje og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

Det var i april i år at Foss og Hansen fremmet klagen. De mente departementets avtaler med Arnstad og Institutt for strategisk analyse var brudd på loven om offentlige anskaffelser.

Tidligere har Olje- og energidepartementet hentet inn uavhengige vurderinger av kontrakten fra henholdsvis Depkjøp og Advokatfirma Myhre & Co. Heller ikke disse vurderte de to kontraktene som lovstridige.

Arnstad sa selv opp avtalen 4. mai i år etter at hun ble valgt til styremedlem i den svenske kraftgiganten Vattenfall AB. Avtalen med Institutt for strategisk analyse er også avsluttet.

Personvernpolicy