Meny

Påvist norovirus etter sykdomsutbrudd

Ambulansepersonell fikk en travel natt da nærmere 70 personer ble syke av matforgiftning under en konferanse på Clarion Hotel Oslo Airport natt til søndag. 33 personer ble sendt til ulike sykehus over hele Østlandet. Her ambulanser og ambulansepersonell i arbeid med å hente syke ut fra hotellet. Foto: Dan Åsen Hansen / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 200 personer har til nå blitt syke etter opphold på Clarion hotell Gardermoen i helgen. Onsdag ble det påvist norovirus type 2 i prøvene fra tre personer.

Oslo (NTB): – Vi har påvist norovirus type 2 blant tre personer som er innlagt på sykehus etter hotelloppholdet. Det er ikke uvanlig at dette viruset smitter via mat, vann og kontakt med smittede personer, sier seksjonsleder Kristin Styrmo i Mattilsynets distriktsavdeling på Romerike til NTB.

Smittestoffet er dermed identifisert, men Mattilsynet og Kommunelegen arbeider videre med å påvise selve smittekilden.

– Vi antar noroviruset er det som alle er smittet av, men vi har en del spørreskjemaer ute. Så får vi se om de underbygger den teorien. Det er liten sjanse for at det er to virus som er i omløp på samme tid. Alle forløp og symptomer tyder på at vi har funnet svaret, sier Styrmo.

Noroviruset er av slaget som fører til vanlig omgangssyke, og smittefaren er stor kort tid før sykdommen bryter ut og i én til to dager etter utbruddet. De som har vært syke og som arbeider i helseinstitusjoner eller med mat, anbefales å holde seg hjemme et par dager etter sykdom.

Sykdomsutbruddene begynte under Diabetesforbundets 60-årsfeiring på Clarion hotell Gardermoen i helgen. Onsdag var tallet på syke steget til over 200.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus