Meny

Oslo Ap tjener millioner på bingoautomater

FREDET: Trond Giske (Ap) fredet visse spilleautomater. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets lokallag i Oslo tjente 3,2 millioner kroner på bingoautomater i første halvår.

Kulturminister Trond Giske (Ap) fredet disse automatene fordi det ikke var dokumentert at folk ble hektet som på andre automater. I fjor tapte spillere landet rundt 387 millioner kroner på bingoautomatene, men folks tap på disse automatene er doblet etter at statsråden forbød alle andre gevinstautomater i fjor sommer.

– Disse automatene er enda verre enn de maskinene Giske stoppet. Spillet går fortere, og det er lettvint å veksle penger, sier nestleder Hilde Sjem i Foreningen Pårørende til Spilleavhengige til VG.

Sekretær Rune Tokle i Oslo Arbeiderparti sier det ikke er bevist at automatene som lokallaget har på Carl Berners plass Bingo, gir folk problemer.

– Vi ønsker ikke inntekter fra noe som skaper avhengighet. I det øyeblikk det blir dokumentert, vil vi enten arbeide for å få modifisert automatene eller kutte dem ut, sier Tokle. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus