Meny

Melamin i over 30 produkter

BEHANDLING: Denne babyen har fått behandling for forgiftning etter melamin-skandalen i Kina. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en omfattende undersøkelse har kinesiske myndigheter funnet spor av melamin i 31 melkepulverprodukter.

Det betyr at det er funnet melamin i 11,7 prosent av de i alt 265 produktene som undersøkelsen har omfattet, het det i en uttalelse fra kinesiske myndigheter onsdag.

Alle produkter som er produsert etter 14. september, er trygge, ifølge instansen for kvalitetskontroll, inspeksjon og karantene i Kina.

Produktene med melamin kommer fra 20 ulike selskaper, inkludert Sanlu, som produserte melkepulveret som innledet krisen. Produkter fra i alt 154 selskaper er testet.

Melamin er blitt tilsatt melk for at den skal fremstå med høyere proteininnhold. 53.000 barn er blitt syke og fire har dødd som følge av melaminforgiftning.

President Hu Jintao ber kinesiske selskaper øke kontrollen med matvarene og innarbeide mekanismer som sikrer at varene er trygge for forbrukerne.

– Kinesiske selskaper må ta lærdom av hendelsen med melkepulveret fra Sanlu, sa han etter å ha fått en omvisning på flere meierier i provinsen Anhui tirsdag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus