Meny

Bo Kaspers Orkester: «8» (SonyBMG)

Taffelkongene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sitt åttende album har Bo Kaspers Orkester nok en gang slengt seg ned i solsengene.

«8»«8»

Jeg var en av få norske musikkjournalister som satte pris på Bo Kaspers' forrige album, «Hund». Et album der bandet skrudde opp volumet og lot det stå til. Bo Kaspers Orkester har aldri vært bedre. Både låtene og produksjonen på «Hund overgår alt bandet har gjort så langt.

For nå er bandet atter tilbake på gamle tomter. Bo Kaspers Orkester har funnet tilbake til «seg sjæl». Slippersene, flanellskjortene og taffelchipsen ligger side om side på de veloppredde sengene i det beige rommet der silhuettene av fire eldre herrer skimtes fra balkongen med utsikt til det myke havet som knapt beveger seg i den svimlende varmen.

Bo Kaspers nye album «8» består av ti sanger som rusler forbi uten å gjøre noe særlig ut av seg. Sanger som nikker vennlig mot deg før de slipper seg ned i de behagelige strandstolene. Sanger som vil deg godt, som stryker deg på kinnet og luller deg i søvn.

Bandet har vendt tilbake til taffelmusikken som har vært varemerket deres gjennom en lang karriere. En musikkform som fungerer litt her og litt der, men som stort sett resulterer i at sangene enten blir for lange og intetsigende eller at bandet går tomme for ideer sånn cirka midtveis inn i låtene.

I utgangspunktet fine låter som «Stunder Som Den Här», «Dom Tar Dig Ifrån Mig» og «Tack För Konserten (Din Jävel)» hadde tjent stort på å bli kuttet i lengderetningen. Sistnevnte er forøvrig en hyllest til Håkan Hellström og ble skrevet rett etter at vokalist Bo Sundström hadde vært på konsert med Göteborgs store sønn.

Liker du Bo Kaspers Orkesters gamle plater kan du trygt kjøpe «8». Er du derimot blant dem som likte den mer rocka innstilling bandet la til grunn på «Hund», vil du bli skuffet over at kvartetten har kvittet seg meg den tidvis høylytte bikkja som dro bandet i riktig retning.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus