Respekterer vått, dansk krutt

Alex Ferguson tar ikke lett på sitt danske eventyr. Foto: Scanpix.
Alex Ferguson tar ikke lett på sitt danske eventyr. Foto: Scanpix.

<pSir Alex Ferguson har dansk dynamitt på minnet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor maner han til respekt for dansk ligas tiende beste lag.

Manchester United vil nødig gå på en ny dansk mine. For to år siden ble det sensasjonelt 0–1-tap mot Ståle Solbakkens FC København. Den gang hvilte Sir Alex Ferguson flere av stjernene.

I kveld heter utfordringen Aalborg og er plassert som nummer ti i den danske ligaen. Men Ferguson stiller med toppet mannskap.

– For to år siden gjorde vi en feil med laguttaket mot København, fordi vi var i en komfortabel posisjon i gruppen, og endte med å slite oss til avansement. Denne gangen stiller vi definitivt vårt beste lag, sier Ferguson, ifølge manutd.com.

Viktig respekt

Aalborg har åpnet den danske serien håpløst, og er oppsiktsvekkende 14 poeng bak serieleder OB etter åtte runder. I Champions League-starten kapret imidlertid danskene, som ledes av tidligere Arsenal- og Middlesbrough-manager Bruce Rioch, ett poeng etter 0–0 mot Celtic på mektige Celtic Park.

– Aalborg var heldige som klarte uavgjort mot Celtic, men de har hjemmekamp mot oss, og min gamle venn Bruce Rioch vil sørge for at spillerne er tente. Etter at vi mistet to poeng mot Villarreal, er det viktig at vi gjør ting rett mot Aalborg, sier Ferguson.

Det betyr at Aalborg møtes med full skjerpning.

– Det viktigste er at Aalborg får vår respekt. De er en liten klubb, men vi må være sikre på at vi ikke går i noen feller, og at vi spiller opp mot vårt beste, sier Ferguson.

– De spiller mot Manchester United, vil ha et utsolgt stadion, og hele byen vil være klar. Danske klubber kjemper alltid, sier han.

Kan bli historiske

Manchester United slo Bolton 2–0 lørdag, en seier som etterfulgte en god prestasjon og 1–1 på ”uinntagelige” Stamford Bridge helgen før, og nå kan formen være på vei etter en ruskete sesongstart. Cristiano Ronaldo, fjorårets Premier League- og Champions League-toppscorer, er tilbake. Manageren mener United har tatt flere steg siden 0–0-kampen mot Villarreal for to uker siden.

– Villarreal møtte oss på et gunstig tidspunkt, da vi stadig jobbet med sikte på vår beste form, og jeg mener vi er i mye bedre slag nå, sier Ferguson, som mangler både Owen Hargreaves, som sliter med kneskade, og Gary Neville.

Manchester United kan bli det første laget som vinner 75 Champions League-kamper. Klubben er ubeseiret de siste 14 i Europas gjeveste klubbturnering.

Nå skal flyten for alvor finnes mot vått, dansk krutt.

Personvernpolicy