Splittet om gen-spleis

<strong>Slaktet på Hamar: </strong>Per Sandbergs forslag om gen-mat i Norge ble slaktet av halve Frp-forsamlingen på Hamar. Foto: Scanpix.
Slaktet på Hamar: Per Sandbergs forslag om gen-mat i Norge ble slaktet av halve Frp-forsamlingen på Hamar. Foto: Scanpix.

<pHeftig diskusjon internt i Fremskrittspartiet om GMO-mat i Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det må ikke være unødvendig politisk innblanding når det kommer til regulering av gen- og bioteknologien».

Det skriver programkomiteen i Fremskrittspartiet i et nytt utkast til partiprogram.

Komiteen går inn for å åpne for genmodifisert mat også i Norge.

I EU har genmodifisert mat og fôr (GMO) blitt tillatt - mot protestene til en del medlemsland. GMO er likevel på fremmarsj, slik ABC Nyheter meldte tidligere i dag.

Slaktet på Hamar

ABC Nyheter spør programkomiteens leder Per Sandberg om den positive holdningen til gen-mat er i takt med folkemeningen.

- Dette er et heftig tema. Vi diskuterte det faktisk i helga under partiets programkonferanse på Hamar. Forsamlingen på 107 var delt i to, viste debatten og en votering, svarer Sandberg.

Vil vente og se

Sandberg åpner nå for at denne delen av utkastet til program for kommende stortingsperiode, blir endret.

- Jeg vil avvente høringsrunden før jeg konkluderer med hva vi skal mene. Jeg er ikke 100 prosent sikker på hva som blir stående igjen. Ut fra det som skjedde på Hamar, er partiet delt i to, fastslår Sandberg.

«Fremskrittspartiet har en fremtidsrettet og positiv holdning til mulighetene som åpner seg ved forskning på og bruk av gen- og bioteknologi. Det er kunstig at Norge har en strengere regulering av disse områdene enn land det er naturlig å sammenligne oss med», heter det i programteksten.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy