Nytt barn i kongefamilien

Märtha Louise og Ari Behn fikk mandag datteren Emma Tallulah. Arkivfoto: Scanpix/AP.
Märtha Louise og Ari Behn fikk mandag datteren Emma Tallulah. Arkivfoto: Scanpix/AP.

<pPrinsesse Märtha Louise og Ari Behn har fått en datter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Bodil Stein): Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn fikk klokken 12.53 mandag en datter. Barnet skal hete Emma Tallulah Behn.

Fødselen skjedde i parets hjem i Lommedalen utenfor Oslo.

– Alt forløp som normalt ved hjemmefødselen, og mor og barn har det bra, opplyser Slottets informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Paret har fra før døtrene Leah Isadora og Maud Angelica.

3,7 kg og 53 cm

Emma Tallulah Behn veier 3.700 gram og er 53 cm lang.

Kongeparet gleder seg over å ha fått sitt femte barnebarn.

Statsminister Jens Stoltenberg sendte kort etter fødselen en gratulasjon til de nybakte foreldrene:

– På vegne av regjeringen har jeg den store glede å gratulere prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med en datter. Vi gratulerer kong Harald og dronning Sonja med et nytt barnebarn, og sender våre varmeste hilsener til foreldre og barn.

Tallulah betyr foss

– Navnet har foreldrene bestemt, og det ble umiddelbart etter fødselen meddelt stortingspresidenten og statsministeren, sier Gjeruldsen.

Barnets første fornavn Emma er et populært jentenavn i Norge i vår tid, mens Tallulah er et sjeldent navn i Norge.

Ifølge en internettbase om betydningen av navn, betyr Tallulah «fallende vann» eller «foss». Det er navnet på en foss i Tallulah Gorge i den amerikanske delstaten Georgia.

Den amerikanske skuespillerinnen Tallulah Bankhead (1902-1968) ble oppkalt etter sin bestemor som i sin tur trolig ble oppkalt etter fossen, ifølge nettstedet Behind the name.

Datteren til filmstjernen Demi Moore er også gitt navnet Tallulah. Det finnes dessuten en hotellkjede i USA som heter Tallulah.

Jordmor til stede

Det er ikke kjent om prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kjente til barnets kjønn på forhånd, men dersom de ikke gjorde det, har de trolig også hatt et guttenavn klart før fødselen.

Før fødselen sa Ari Behn at han skulle være jordmor under fødselen, men etter det NTB erfarer var det også en fullt utdannet jordmor til stede i Lommedalen mandag morgen.

Ifølge Slottet er det ikke fastsatt noen dato for barnets dåp ennå.

Tre steder

Prinsesse Märtha Louise har født sine tre døtre på tre forskjellige steder. Eldstebarnet Maud Angelica ble født på Rikshospitalet 29. april 2003. Hun veide 3.516 gram og var ifølge faren «en gyllen halvmeter lang.»

Nummer to Leah Isadora ble født ved hjemmefødsel på landstedet Bloksberg på Hankø 8. april 2005. Hun veide 3.760 gram og var 52 centimeter lang.

Lille Emma Tallulah slår dermed sin nærmeste søster med en centimeter ved fødselen.

Det nyfødte barnet er nummer sju i arverekken til den norske tronen.

Personvernpolicy