Kings Of Leon: «Only By The Night» (RCA/SonyBMG)

Uforståelig suksess

<p class="hidden">Kings Of Leon gjorde også suksess da de spilte på Roskilde i sommer. Foto: Jens Dige (AP/Polfoto/Rockphoto/Scanpix)</p>
Kings Of Leon gjorde også suksess da de spilte på Roskilde i sommer. Foto: Jens Dige (AP/Polfoto/Rockphoto/Scanpix)

<pKings Of Leon selger plater som aldri før om dagen. Det betyr imidlertid ikke at de har nådd et kunstnerisk elitenivå.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Only By The Night»«Only By The Night»

Tennesse-bandet Kings Of Leon har plutselig blitt allemannseie og topper denne uka både album- og singellistene i Storbritannia. Årsaken er hitsingelen «Sex On Fire» som har løftet bandet til nye høyder.

«Only By The Night» er Kings Of Leons fjerde langspiller siden de debuterte med relativt godt mottatte «Youth And Young Manhood» for fem år tilbake. Siden har karrieren til undergrunnsbandet gradvis banet seg opp og frem, helt til de nylig nådde klimaks ved å klatre helt til toppen av de kommersielle britiske salgslistene.

Til tross for den massive suksessen har ikke Kings Of Leon akkurat gjenoppfunnet kruttet på «Only By The Night». Albumet er snarere en jevn, men småkjedelig samling av halvinteressante låter som aldri tar helt av. Spenningsmomentet som gjorde løvekongene til et interessant bekjentskap i 2003 er ikke lenger like tydelig til stede i musikken.

Singelen «Sex On Fire» er en forholdsvis utypisk hitlåt som likevel synes å ha nådd rett inn i hjerteroten hos det britiske folk. Det er positivt å observere at en såpass alternativ og annerledes låt makter å karre seg til en topplassering i selskap med langt mer überkommersielt møl, men likevel like lite forståelig som at «Only By The Night» på bakrunn av dette gjentar suksessen på albumlisten. For så bra er verken singelen, albumet eller Kings Of Leon selv for den saks skyld her.

«Only By The Night» er altså et album på det jevne, men uten de helt store høydepunktene som man kanskje skulle kunnet ha håpet på. Kings Of Leon ivaretar sine karakteristiske trekk, hvor spesielt vokalist Caleb Followills stemme figurerer som bandets aller tydeligste signatur. Hans to brødre Nathan og Jared makter ikke å gjøre så voldsomt mye mer av seg i selskap med fetter Matthew, utover det å gi vokalen et tilrettelagt bakteppe til Calebs rue vokal.

At det faktum at kvartetten har tilrøvet seg en armé av nye tilhørere vil føre til ny kunstnerisk giv gjenstår å se. Enn så lenge kan de fire slektningene le seg skakke på vei til banken.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy