Tottenham til salgs?

Manager Juande Ramos har ikke innkassert en eneste seier så langt i serien. Foto: Scanpix.
Manager Juande Ramos har ikke innkassert en eneste seier så langt i serien. Foto: Scanpix.

<pEn «super-rik» investor fra Sørøst-Asia forhandler om et kjøp av Tottenham Hotspur.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agenten som gjennomførte overtakelsen av Chelsea til Roman Abramovich i 2003 skal være i gang med å selge Tottenham, ifølge engelske The Observer. Nyhetene kommer fra Singapore hvor den nevnte agenten Pini Zahavi, skal ha vært i samtaler med den mulige kjøperen.

- Samtalene er på et tidlig stadium, men investoren er en milliardær og ser på Spurs som perfekt på grunn av klubbens profil og det faktum at de er i London. Det siste poenget er veldig viktig, sier kilden til avisen.

Sist i Premier League

Agent Zahavi var mannen som solgte Jermain Defoe fra Tottenham til Portsmouth i januar, og skal være sikker på at London-klubben ønsker å selge til riktig pris.

Investeringsselskapet Enic eier i dag majoriteten av Tottenham, og har sittet i førersetet siden 2001. Salgsprisen for klubben spekuleres i å ligge på mellom 300 og 400 millioner pund.

Tottenham sliter fryktelig om dagen, og er det eneste laget i Premier League som enda ikke har innkassert én eneste ligaseier i årets sesong.

SE ALLE MÅLENE FRA PREMIER LEAGUE HER

Etter å ha brukt store penger på store navn de siste årene, samt en manager som ifølge ryktene skal ha en av ligaens feteste lønningsposer, kan det tenkes at Enic nå føler at grensen er nådd.

Laget vant Ligacupen i fjor, men ufrivillige salg av spissene Dimitar Berbatov og Robbie Keane i sommer viser seg å være meget kostbare så langt. Engelske medier er i dag fulle av historier om at Juande Ramos henger i en tynn tråd, og kanskje gjør også eierskapet til Enic det samme.

- Newcastle selges i oktober

En klubb som definitivt er til salgs er Newcastle. Engelske The Mirror rapporterer at styreformann Mike Ashly vil være ute av klubben på eiersiden innen utgangen av oktober.

Det kan med andre ord bli en kortvarig retur til toppfotballen for den midlertidige sjefen i Newcastle, Joe Kinnear. Han har styringen inntil en ny eier er på plass - en eier som da vil velge en ny kandidat til jobben. Spekulasjonene går høyt om at Kevin Keegan vil bli kontaktet igjen av en eventuell ny eier.

Etter at nåværende eier Mike Ashley, gjennom et følelsesladet brev, la klubben ut for salg for to uker siden har 20 forskjellige aktører meldt sin interesse for klubben.

The Mirror skriver videre at syv av disse nå er med i kampen om å ta over, og at det er to stykker som utkrystalliserer seg i front. Alle er basert utenfor Storbritannia.

Det har tidligere vært spekulert heftig i at en nigeriansk konsurtium har vært på nippet til å overta, men dette har blitt avkreftet fra kilder nært klubben.


Les mer om Tottenham på Startsiden.

Personvernpolicy