Sene scoringer reddet Brann-seier

<p class="hidden">Eirik Bakke, Azar Karadas og Petter Vaagan Moen jubler for det første målet. Foto: Scanpix</p>
Eirik Bakke, Azar Karadas og Petter Vaagan Moen jubler for det første målet. Foto: Scanpix

<pTo sene scoringer av innbytterne Azar Karadas og Birkir Már Sævarsson sørget for at Brann vant 2-0 over Lyn Oslo i eliteserien søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har spilt en del uavgjort nå. Derfor var tre poeng i kveld veldig deilig, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Seieren gir nok Brann-spillerne selvtillit før torsdagens viktige returmøte mot Deportivo La Coruna i Spania. Brann tok en sensasjonell 2-0-seier for halvannen uke siden og har en god mulighet til å avansere til gruppespillet.

Karadas tilbake

Men det tok lang tid før Brann-tilhengerne kunne juble mot Lyn søndag. Brann var det førende laget, men begge lag hadde sine muligheter til å ta ledelsen tidligere i kampen. Først ti minutter før slutt fikk bergenserne endelig uttelling.

Hjørnesparket fra Petter Vaagan Moen ble stusset videre av Azar Karadas på første stolpe, og ballen gikk i en bue over de andre spillerne og i mål.

Karadas er tilbake i aksjon etter å ha slitt med lårskade siden mesterligakvalifiseringen mot Marseille i august, men selv tviler han på at han kan spille hele kampen mot Deportivo.

– Jeg er nok ikke klar til å spille fra start mot Deportivo torsdag. Jeg trenger mer tid, sa han.

Kontringsperle

Scoringen til Karadas ga tydeligvis Brann-spillerne blod på tann. Bare fire minutter senere slo hjemmelaget til igjen med en strålende kontring. Jan Gunnar Solli fant etter hvert Vaagan Moen, som slo inn til Birkir Már Sævarsson. Islendingen scoret sikkert alene med Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

Lyn-trener Kent Bergersen var skuffet etter at ett poeng glapp i sluttminuttene.

– Jeg kan ikke være fornøyd med å tape, men vi spiller god fotball i perioder. Vi sliter mest i avslutningen av angrepene våre, sa Bergersen til TV 2.

Lyn Oslo ser ut til å ha falt ut av medaljekampen etter at de to siste seriekampene er endt med tap. Oslolaget ligger sjuendeplass, tre poeng foran Brann som er nummer åtte. (©NTB)

Personvernpolicy