Hvem er best i byn?

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument>  <w:View>Normal</w:View>  <w:Zoom>0</w:Zoom>  <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>  <w:PunctuationKerning/>  <w:ValidateAgainstSchemas/>  <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>  <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>  <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>  <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/>  </w:Compatibility>  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal 	{mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:11.0pt; 	font-family:Arial; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; 	mso-bidi-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 	{size:612.0pt 792.0pt; 	margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; 	mso-header-margin:35.4pt; 	mso-footer-margin:35.4pt; 	mso-paper-source:0;} div.Section1 	{page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]--> <p class="MsoNormal">Liverpools Fernando Torres lurer Evertons Phil Jagielka og scorer åpningsmålet på Anfield 30. mars i år. Foto: Scanpix.</p>
Liverpools Fernando Torres lurer Evertons Phil Jagielka og scorer åpningsmålet på Anfield 30. mars i år. Foto: Scanpix.

<pEverton har tapt to av to hjemme i serien så langt, mens Robbie Keane har for vane å bøtte inn mål mot David Moyes og co. Kan det snu i dag? Vi har siste nytt før Merseyside-derbyet og alle de andr

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag:

Rundens hovedkamp:

Everton - Liverpool

Goodison Park, avspark 13.45

Vi har valgt byderbyet Everton - Liverpool som vår hovedkamp denne runden. Det er 90. gang de to møtes på Goodison Park, første gang var i oktober 1894 da 44.000 tilskuere så Everton knuse de røde 3-0.

Everton har et lite overtak på hjemmebane, ifølge statistikken (33-27-29), men i fjor endte begge oppgjørene i Premier League med Liverpool-seier.

Everton-manager David Moyes mangler fortsatt Steven Pienaar, Victor Anichebe, James Vaughan og Andy Van Der Meyde, mens Mikel Arteta har ristet av seg et virus og returnerer.

For Liverpool sliter Javier Mascherano og Yossi Benayoun med skader, og begge midtbanespillerne vil bli testet tett opp mot kampstart for å avgjøre om de kan delta. Fabio Aurelio er på bedringens vei med sin ankelskade, men derbyet kommer for tidlig for hans del. Også Philipp Degen står over.

Robbie Keane har slitt med scoringsformen siden overgangen fra Tottenham, men han har en veldig god statistikk mot Everton. Han er den spilleren som har scoret flest mål mot Everton under David Moyes i Premier League-sammenheng (6).

Everton-nederlag i dag vil gi laget tre tap av tre mulige på hjemmebane så langt i år. En mann som håper å forhindre det er Louis Saha, som kan få sin hjemmedebut for ”the Toffees”.

- Det vil bli fantastisk. Jeg ser fram til å spille på Goodison mot hvilket som helst lag, men selvsagt er derbyet briljant. Jeg er virkelig fokusert på å få tre poeng, sier han til evertonTV.

Everton røk ut i Ligacupen i midtuken mot Blackburn, mens Liverpool kom seg fordi Crewe Alexandra med seier 2-1.

Aston Villa - Sunderland

Villa Park, avspark 16.00

Martin O´Neill har startet hver kamp så langt i Premier League med det samme mannskapet, og ser ut til å gjøre det samme i ettermiddag. I Ligacup-tapet hjemme mot Queens Park Rangers hvilte han imidlertid mange spillere.

På skadefronten er det kun Steve Sidwell som står over for Villa, men han kan returnere til treningsfeltet neste uke.

Sunderland karret seg videre i Ligacupen mot Northampton Town (på straffespark) i uken som har gått, men det kostet dyrt for Roy Keanes mannskap. Forsvarer Nyron Nosworthy skadet seg og kan være ute i én måned, mens Grant Leadbitter brakk nesen og mister også kampen mot John Carews Aston Villa.

Skader holder også Phil Bardsley, Russell Anderson og Martyn Waghorn utenfor.

Fulham - West Ham United

Craven Cottage, avspark 16.00

Fulham har vunnet begge sine hjemmekamper så langt, og West Ham har tapt alt på bortebane til nå.

Roy Hodgson har Dickson Etuhu på sidelinjen med skade, sammen med Diomansy Kamara.

Gianfranco Zola håper å ha både Craig Bellamy og Carlton Cole tilbake til ettermiddagens oppgjør. Midtstopper Calum Davenport kan også returnere, mens Dean Ashton, Kieron Dyer, Danny Gabbidon, Jonathan Spector og James Collins er skadet.

Fulham slo Burnley ut av Ligacupen i midtuken, mens West Ham røk på hodet ut mot Watford.

Manchester United - Bolton

Old Trafford, avspark 16.00

Hjemmelaget har hatt en poengmessig skuffende start på sesongen, og ligger på plassen over Bolton på tabellen før runden. Det er like fullt med én kamp mindre spilt, og en meget solid kamp mot Chelsea i bagasjen fra sist. Bolton kommer fra 1-3-tap hjemme mot Arsenal forrige helg.

Edwin van der Sar måtte gi seg med skade på Stamford Bridge på søndag, men returnerer i ettermiddag. Det er godt nytt for United, spesielt etter at revervekeeper Thomas Kuszcak har blitt skadet siden sist. Ben Foster er også ute, så dermed tar 18 år gamle Ben Amos plass på benken. Possebon er også skadet etter den mye omtalte taklingen han ble utsatt for mot Middlesbrough i Ligacupen i midtuken.

Hos Bolton er forsvarer Gary Cahill tilbake etter suspensjon, og rekordkjøpet Johan Elmander er tilbake etter skade.

Eneste skadebekymring for Gary Megson er Matt Taylor, som definitivt mister kampen.

Middlesbrough - West Bromwich Albion

Riverside, avspark 16.00

To poeng skiller disse to lagene på nedre halvdel av tabellen etter fem serierunder - Middlesbrough har seks, og West Bromwich har fire. Førstnevnte kommer fra et noe uheldig tap borte mot Sunderland sist, mens WBA tapte hjemme mot Aston Villa.

Gareth Southgate har spissen Mido tilbake etter at han måtte trekke seg fra laget i siste liten forrige helg med en skade. I dag er han altså tilbake, og forventes å starte kampen på topp sammen med Afonso Alves.

Emanuel Pogatetz starter sin tre kampers lange karantene i dag, etter hans røde kort mot Manchester United i Ligacupen i midtuken.

Av annet nytt rundt laget er Tuncay ute med en langtidsskade.

Hos West Brom er Chris Brunt ute, sannsynligvis til etter den kommende landslagspausen i oktober. Do-Heon Kim kan erstatte kantspilleren til oppgjøret mot Boro. Ellers er Abdoulaye Meite og Neil Clement også skadet.

Newcastle - Blackburn

St. James´ Park, avspark 16.00

Newcastle sliter fryktelig om dagen. De er nest sist i Premier League, de fikk nei fra Terry Venables (med tanke på posisjon som midlertidig manager i klubben) og de tapte mot det eneste laget under dem på tabellen, Tottenham, i Ligacupen onsdag.

Som om ikke det er nok har de en enorm skadeliste: Mark Viduka, Ignacio Gonzalez, Jose Enrique, Jonas Gutierrez, Alan Smith, Obafemi Martins, Habib Beye og Andy Carroll er alle ute. I tillegg er Joey Barton og Danny Guthrie suspendert.

For Blackburn er keeper Paul Robinson ute i et par uker etter smellen han pådro seg i Ligacup-tapet mot Everton. Jason Brown kommer inn i buret.

I tillegg til dette er også Vince Grella, Steven Reid og David Dunn ute. Benni McCarthy og Aaron Mokoena er begge usikre.

Stoke City - Chelsea

Britannia Stadium, avspark 16.00

Stoke håper å ha Ricardo Fuller tilbake i startoppstillingen, etter at han skadet seg under tirsdagens dramatiske Ligacupkamp mot Reading. Stoke vant til slutt på straffer.

Ibrahima Sonko er tilbake fra skade og Amdy Faye returnerer fra suspensjon, mens Andrew Davies definitivt står over. Danny Pugh er suspendert, og Mamady Sidibe er usikker.

Joe Cole er skadet for Chelsea, og mister kampen på Britannia Stadium. Skaden er ikke alvorlig og den engelske landslagsspilleren forventes å returnere til Champions League-kampen mot rumenske FC Cluj neste uke.

Deco skadet seg på oppvarmingen, og Ricardo Carvalho i kampen mot Manchester United forrige helg, og de er begge ute i tre uker. Michael Essien er langtidsskadet.

Arsenal - Hull City

Emirates Stadium, avspark 18.30

Det er fortsatt mange skader hos Arsenal. Til oppgjøret mot overraskelseslaget Hull er Abou Diaby, Samir Nasri, Eduardo, Amaury Bischoff og Tomas Rosicky fortsatt ute. På plussiden er Gael Clichy spilleklar, og Alexander Song har ristet av seg et problem med hoften som oppstod under ”the Gunners”` nedsabling av Sheffield United (6-0) i Ligacupen tirsdag.

Michael Silvestre kan få sin debut etter overgangen fra Manchester United.

Hull mangler stopperen Anthony Gardner, etter at han skadet seg under 2-2 kampen mot Everton sist helg. Nye Kamil Zayatte debuterte i den kampen, og ser ut til å fortsette i dagens kveldskamp.

George Boateng er klar for spill, mens Stelios Giannakopoulos, som ankom klubben i forrige uke, ikke er i kampform enda. Craig Fagan er skadet.

Søndag:

Portsmouth - Tottenham

Fratton Park, avspark 14.30

Med 5-12 i målforskjell så langt i ligaen, og 6-0-tap sist helg mot Manchester City, ble det ikke bedre av å tape 4-0 hjemme mot Chelsea i Ligacupen onsdag. Portsmouth lekker som en sil. Tottenham er bunnlaget i Premier League, og har vært ufarlige så langt i sesongen. De kommer imidlertid fra en god opplevelse i midtuken, etter at de slo Newcastle 2-1 borte.

Portsmouth håper å ha Lassana Diarra tilbake til søndagens kamp etter at hans kneskade viste seg å være mindre alvorlig enn først antatt. Sean Davis, Papa Bouba Diop, Jerome Thomas og Niko Kranjcar er alle ute.

Tottenhams Gareth Bale skadet ankelen - igjen, mot Newcastle i midtuken, men Spurs håper at han kan returnere til søndagens oppgjør. Også midtbanespilleren Luka Modric og stopper Michael Dawson er skadefrie og klare til start.

Den eneste definitive skadebekymringen for manager Juande Ramos er Alan Hutton.

Wigan Athletic - Manchester City

JJB Stadium, avspark 17.00

Wigan-manager Steve Bruce har kun kneskadde Erik Edman ute til denne kampen. Det vil si at alle hans menn kom trygt og greit gjennom 4-1 seieren over Ipswich i Ligacupen. Ryan Taylor er tilbake i laget etter sitt skadeavbrekk.

Manchester City gikk fra 6-0 over Portsmouth i serien til tap mot Brighton i Ligacupen. Da ble Robinho spart, men han returnerer i dag. På skadefronten er Benjani, Darius Vassell, Martin Petrov og Valeri Bojinov alle ute.

Personvernpolicy