Vil ikke ha norske fotballjenter

<p class="hidden">Ingvild Stensland (tv) ble ikke plukket ut til den nye amerikanske fotballigaen WPS. Det gjorde derimot svenske Lotta Schelin (th) som er klar for spill i St. Louis. (Foto: Scanpix)  </p>
Ingvild Stensland (tv) ble ikke plukket ut til den nye amerikanske fotballigaen WPS. Det gjorde derimot svenske Lotta Schelin (th) som er klar for spill i St. Louis. (Foto: Scanpix) 

<pIngen norske fotballjenter var på lista da klubbene i den nye amerikanske proffligaen (WPS) offentliggjorde hvilke internasjonale spillere de helst vil ha kommende sesong. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubbene i Womens Professional Soccer (WPS) har denne uka forhandlet om rettighetene til spillerne de mener er de beste i verden. Hver av de syv klubbene har sikret seg retten til å begynne forhandlingene med (draftet) fire spillere, men da ABC Nyheter fikk se lista i natt sto det overraskende ingen navn fra Toppserien på den.

Brasilianske Formiga (Foto: Scanpix)Brasilianske Formiga (Foto: Scanpix)

- Det er ingen garanti for at man kommer til å spille i WPS, selv om man står på denne lista, understreker WPS overfor ABC Nyheter.

- Dette er bare starten på en prosess der WPS-klubbene nå vil kontakte spillernes klubber for å forsøke å få til en overgang. Alt skal skje etter FIFA-reglene, fortsetter WPS.

Lista domineres av brasilianske spillere, og spilleren som ble valgt aller først i draftet var brailianske Formiga (Bay Area), tett fulgt av Kelly Smith fra England (Boston Breakers) og Marta fra Brasil (Los Angeles).

Eneste skandinaviske innslag på lista er svenskene Lotta Schelin (St. Louis) og Caroline Jönsson (Chicago), de 26 andre jentene kommer fra Brasil (10), England (2),
Japan (4), Australia (3), Canada (3), Frankrike (2), Kina (1) og Island
(1).

Siste tog til USA er for øvrig ikke gått for norske spillere som ønsker seg proffspill i USA. Hver klubb kan signere kontrakt med fem internasjonale spillere, og det er ny generell draft for spillere fra USA og resten av verden første uka i oktober.

Personvernpolicy