McCain stanser valgkamp på grunn av krisen

Republikanernes presidentkandidat John McCain akter å returnere til Washington for å hjelpe til med den planlagte krisepakken til amerikansk økonomi. Foto: AP Photo/Gerald Herbert.
Republikanernes presidentkandidat John McCain akter å returnere til Washington for å hjelpe til med den planlagte krisepakken til amerikansk økonomi. Foto: AP Photo/Gerald Herbert.

<pRepublikanernes presidentkandidat John McCain setter valgkampen på vent på grunn av den økonomiske krisen i USA. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP-Reuters): McCain opplyste onsdag at han akter å returnere til Washington for å hjelpe til med den planlagte krisepakken til amerikansk økonomi.

– Torsdag morgen setter jeg valgkampen min på vent og reiser tilbake til Washington, sa McCain.

Den republikanske presidentkandidaten ba også om at fredagens planlagte debatt mot Demokratenes kandidat Barack Obama blir utsatt.

– Jeg har snakket med senator Obama og informert ham om avgjørelsen min. Jeg har også bedt ham følge mitt eksempel, sa McCain.

– Jobber sammen

Det er uklart om republikaneren kommer til å stanse valgkampen fullstendig ved også å unnlate og kjøre TV-reklamer eller om det kun dreier seg om å avlyse planlagte besøk og den nevnte debatten.

Obamas talsmann, Bill Burton, opplyste at de to leirene arbeidet med en felles uttalelse onsdag kveld. Burton hevdet imidlertid at det var Obama som først kontaktet McCain for å få til et felles initiativ. Han nevnte ingenting om å utsette fredagens debatt mellom Obama og McCain.

Tror ikke på Bush-forslag

McCain opplyste at han ikke tror president George W. Bushs hjelpepakke på 700 milliarder dollar vil bli vedtatt og at det er på tide at begge partier setter seg ned sammen og blir enige om tiltak.

– Presidenten må samle lederne av begge kamrene i Kongressen, i tillegg til senator Obama og meg selv. Vi må holde møter inntil vi finner en løsning på denne krisen, oppfordret McCain.

Han tror at det er gode muligheter for at en løsning kan være på plass innen mandag.

– Bare vi legger politikken til side, så kan vi klare dette, mener senatoren fra Arizona. (©NTB)

Personvernpolicy