Nannskog snart i 100

Daniel Nannskog (t.v.) gir hjemmelaget ledelsen 1-0 i semifinalen i fotball-NM mellom Stabæk og Molde på Nadderud stadion onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX.

<pDaniel Nannskog leverer varene. Penicillinet var så vidt ute av kroppen før han skjøt Stabæk til cupfinalen med 3-0 over Molde onsdag.</p

Bekkestua (NTB): Søndag holdt en småsyk spiss på å eksplodere av sinne etter Terje Hauges utvisning av Morten M. Skjønsberg i Viking-kampen.

Nå fikk Molde unngjelde etter en effektiv medisinkur. Nannskog scoret to mål og la opp til ett.

Dermed er Stabæk klar for sin annen cupfinale noensinne. Det er ti år siden forrige gang. Da ble det gull mot Rosenborg.1-0-målet i det 39. minutt var en perle.

Alanzinho drillet litt rundt før han la ballen til Veigar Pall Gunnarsson. Han sendte den nøyaktig til Daniel Nannskog. Svensken fikk ballen på sitt målfarlige venstrebein. Med det styrte han inn scoringen i lengste hjørnet.

Der var med andre ord Stabæks superrekke som gjorde det - igjen.

Nannskog sendte også frisparkpasningen til Pontus Farneruds 2-0 etter 76 minutter. Svenskekombinasjonen endte med en lav ball inne ved stolperota hos keeper Jan Kjell Larsen.

På overtid satte Nannskog punktum ved å sende ballen i tomt mål fra kloss hold etter forarbeid av Alanzinho.

Mot hundre

Det var Nannskogs 98. mål på 119 kamper for Stabæk. 100-jubileet er rett rundt hjørnet. Kanskje bryter han barrieren allerede neste helg. Da venter HamKam på Nadderud. Før det skal Molde igjen på besøk (mandag).

Onsdag var det ingen tvil. Stabæk var klart best og hadde de beste sjansene.

Ikke så rart trener Jan Jönsson var festkledd i mørk dress på sidelinjen: Stabæk er kanskje på vei mot en dobbel.

Med fem runder igjen i eliteserien er det tre poeng ned til toer Tromsø.

To seirer mot Molde og så HamKam (også det hjemme), kan bety et gullrykk.

I den andre semifinalen møtes Vålerenga og Odd Grenland torsdag.

Cupfinalen spilles på Ullevaal 9. november.

I Sverige er cupen nesten bare vås, ifølge Nannskog. Nå får han sjansen til å vinne kongepokalen. Så forlater han kanskje Stabæk etter sesongslutt.