Portugiserne ble for sterke igjen

Kollaps for Norge og trener Gunnar Pettersen mot Portugal. Et tap med ni mål ble til slutt fasiten for Norges herrer. (Foto: Scanpix)

<pTotalkollaps midt i første omgang gjorde at hjemmelaget vant med ni mål.</p

Funchal (NTB): Portugal vant også onsdagens landskamp i håndball mot Norge. En totalkollaps midt i første omgang gjorde at hjemmelaget vant med ni mål.

Det var en frisk norsk åpning av kampen. Spillerne var på jakt etter å hevne seksmålsnederlaget (22-28) fra tirsdag, men etter at Norge hadde ledet kampen tidlig, overtok portugiserne midtveis i første omgang og scoret 11 ganger på rad.

Vertene gikk til pause med 17-9-ledelse.

I annen omgang hadde Norge en god periode mot slutten og var bare fem mål bak da seks minutter sto igjen. Portugiserne samlet seg og vant med ni mål til slutt.

- Dette har vært en fin erfaring for de unge og til dels urutinerte spillerne i det norske laget, sa Gunnar Pettersen.

-29 mål på 45 minutter er jo ganske bra, men det blir temmelig håpløst når vi ikke klarer å score på 18 angrep i den nevnte 15-minuttersperioden midtveis i første omgang, fortsatte Pettersen.

Han mente angrepsspillet var veldig bra i perioder, men forsvarsspillet fungerte ikke uansett hvilken formasjon som ble valgt.

Pettersen hadde bare med seg hjemlige spillere til Madeira. Ingen av utenlandsproffene var aktuelle.

Geir Harald Sjurseth, Andreas Gjeitrem, Thomas Drange og Henrik Westgaard var best på det norske laget i onsdagens kamp, der Drange, Gjeitrem, Sjurseth og Westgaard ble norske toppscorere med fem mål hver. (©NTB)