Lotto vil friste med 100 mill. i premie

<p class="hidden"> Planlegger Eurojackpot med 100 mill. i premie</p>
 Planlegger Eurojackpot med 100 mill. i premie

<p Norsk Tipping planlegger å etablere et europeisk lottospill med førstepremie på over 100 millioner kroner i samarbeid med tippeselskaper i flere land.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens staten forsøker å begrense utenlandske spillselskapers virksomhet i Norge, er Norsk Tipping sentral i planleggingen av Eurojackpot, et nytt lottospill med opptil ti deltakerland. Det vil bli en slags europeisk variant av den nordiske Vikinglotto. Forskjellen er at hovedgevinsten kan komme opp i over 100 millioner kroner.

– Vi må alltid se etter muligheter til å fornye oss, sier informasjonsdirektør Peer J. Svenkerud i Norsk Tipping til Aftenposten.

En forutsetning for at Norge og Norsk Tipping blir med i Eurojackpot, er at Kulturdepartementet sier ja.

Kulturminister Trond Giske (Ap) sier at en eventuell søknad vil bli sendt Lotteritilsynet for uttalelse og at det også vil bli hentet inn ekspertuttalelser på faren for spillegalskap før departementet gjør sine endelige vurderinger. (©NTB)


Mer om Pengespill finner du på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus