Siktet for drap på forsvunnet kvinne

<pEn 37 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på Ann-Helen Karlsen, som forsvant i 2005. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Mannen er tidligere dømt for dødelig vold mot svigerfaren. 37-åringen, som er fra Sola kommune og skal være en tidligere kjæreste av Karlsen, ble tirsdag kveld avhørt, opplyser politiet til NTB.

Han satt varetektsfengslet i Haugesund, siktet for våpen- og narkotikalovbrudd, da han ble pågrepet tirsdag, skriver Aftenbladet.no.

Tidligere vitne

Den 35-årige trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen var bosatt i Søgne i Vest-Agder, men ble sist sett utenfor leiligheten til 37-åringen på Tananger i Rogaland 6. mars 2005.

Ann-Helen Karlsen ble sist sett i Stavanger natt til 6. mars 2005. Arkivfoto: Familien / Politiet / Scanpix.Ann-Helen Karlsen ble sist sett i Stavanger natt til 6. mars 2005. Arkivfoto: Familien / Politiet / Scanpix.

Hun ble meldt savnet av familien 14. april samme år. Den nå siktede 37-åringen har vært et sentralt vitne i saken. I 1996 frikjente Agder lagmannsrett mannen for drap på svigerfaren, etter at Sand tingrett hadde funnet ham skyldig i forsettlig drap.

Lagmannsretten dømte ham imidlertid til fem års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Leter fortsatt

Det er de siste to ukene blitt søkt med blant annet miniubåt utenfor Tananger i håp om å finne den savnede kvinnen, uten at letingen har gitt resultater. Undersøkelse ble satt i gang etter at politiet mottok nye opplysninger i saken.

Politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt ønsker ikke å si noe om hva opplysningene gikk ut på eller hvem som har gitt dem.

- Vi har funnet grunnlag for at det er skjellig grunn til mistanke og vi valgte å gå til en pågripelse. Informasjonen og etterforskningen har også gitt grunnlag for ytterligere søk utenfor Tananger. Vi mistenker at Ann-Helen Karlsen kan være dumpet i sjøen der, sier politiinspektøren til NTB.

Lettet mor

Den savnede kvinnens mor, Hildur Karlsen, forteller om en vanskelig tid etter at datteren forsvant.

- Samtidig har jeg gått og ventet på en løsning og har aldri gitt opp håpet om at hun vil bli funnet en dag. Klarer politiet å få hull på byllen, er det kjempebra, sier moren til Aftenbladet.

Politiinspektør Rossebø opplyser til NTB at spørsmålet om videre varetektsfengslet av den siktede 37-åringen vil bli avklart onsdag eller torsdag.

Advokat Arvid Sjødin, som er forsvarer for den siktede, var tirsdag kveld ikke tilgjengelig for kommentar. (©NTB)

Personvernpolicy