Intern SV-uro om norsk offiser

MOT KRIGEN: SV-politiker Hallgeir Langeland i demonstrasjon mot krigen i Afghanistan. Partiet aksepterer nå norsk offiser i sør. Foto: Scanpix.
MOT KRIGEN: SV-politiker Hallgeir Langeland i demonstrasjon mot krigen i Afghanistan. Partiet aksepterer nå norsk offiser i sør. Foto: Scanpix.

<p- Salamitaktikk som SV må gå imot. Det sier stortingsrepresentant Hallgeir Langeland om den norske offiseren som nå er i Sør-Afghanistan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs stortingsgruppe er splittet etter uttalelser fra deres forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen til ABC Nyheter tidligere i dag tirsdag.

ABC Nyheter offentliggjorde at det nå finnes en norsk offiser i det som til nå har vært «forbudt» område for norsk militær tilstedeværelse - Sør-Afghanistan. Jacobsen aksepterer det trass i SVs skepsis mot engasjementet der.

Det advarer Langeland mot:

- Prøv dere ikke på å sende flere folk til Sør-Afghanistan!

- Jeg er skeptisk til at vi skal bevege oss inn i sør og operasjon Enduring Freedom-området. Jeg ser dette som en salami-taktikk, sier Langeland.

- Drep og ødelegg!

- I utgangspunktet skal Norge holde seg vekk fra sør. USAs operasjon Enduring Freedom der har en annen strategi:«Kill and Destroy!» («drep og ødelegg»). Profilen er ikke å bygge det sivile samfunn.

- Men nå har Norge altså sendt en offiser til sør, og ditt parti er med på det?

- Jeg registrer det, og vil ta opp denne bekymringen i stortingsgruppa. Jeg er bekymret, svarer Langeland.

Mer bekymret enn Jacobsen

- Mitt utgangspunkt er at Afghanistan er et område der FN bør inn, og Nato, USA og Norge må ut hvis man skal ha håp om fred. Bombeeksplosjonen i Islamabad viser hvor komplisert dette er hvis man ikke har en strategi for dialog mellom ulike grupper, men å drepe dem.

- Da flytter krigen seg til andre land, sier Langeland

- Hva sier du da til at Bjørn Jacobsen på vegne av ditt parti går god for det som skjer?

- Jeg er mer bekymret enn ham.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus