Mot økonomisk stortap for Start-investorer

Ikke moro lenger? Erik Solér kan ha tapt veldig mye penger som investori fotballklubben Start. (Foto: Scanpix)
Ikke moro lenger? Erik Solér kan ha tapt veldig mye penger som investori fotballklubben Start. (Foto: Scanpix)

<pErik Solér og Ernst Ravnaas reddet Start fra konkurs i 2001. Duoen har brukt opp mot 30 millioner på sørlandsklubben. Nå risikerer de å sitte igjen med småpenger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): For ifølge Fædrelandsvennen har ikke Solér/Ravnaas klart å få med seg medinvestorer foran den planlagte emisjonen i klubben. Trolig vil styret i Start Toppfotball AS onsdag skrive ned sine aksjer til pålydende. Det betyr at hver av de 1,7 millioner aksjene i klubben vil være verdt ti øre stykket.

Solér og Ravnaas eier 55,3 prosent. Det gir en verdi på 94.000 kroner til sammen. Selger duoen seg helt ut vil de bare få med seg 47.000 kroner hver.

Alternativt kan Solér/Ravnaas bli sittende med sine 940.000 aksjer, men vil da kun bli symbolske aksjonærer. Det fordi de nye aksjene, som blir lagt ut for salg i forbindelse med onsdagens emisjon, også vil være prissatt til pålydende, altså ti øre.

For å oppnå emisjonssummen på 38 millioner kroner, vil det derfor bli lagt ut 380 millioner aksjer for salg, og med sine 940.000 aksjer vil Solér/Ravnaas sin eierandel bli redusert til 0,2 prosent.

– Jeg tror de synes dette er trist. Personlig håper jeg bare at de kommer ut av dette med beina på jorda rent økonomisk, at de ikke blir sittende med en stor gjeldsbyrde. Også håper jeg at alle på Sørlandet ser betydningen av å ha hatt to så eksponerte, kjente personer som har dratt Start opp og fram fra å være en «pølsebod» til å bli en middels stor bedrift, sier Harald Andersen til Fædrelandsvennen.

Han var daglig leder i sørlandsklubben fra 2002 til 2007. (©NTB)

Personvernpolicy