Oljeprisen stiger til nye rekordhøyder

<p class="hidden">Foto: Colourbox</p>
Foto: Colourbox

<pOljeprisen stiger til nye rekordhøyder etter at USAs regjering har lagt fram sin redningsplan for finanssektoren. Mandag steg prisen med over 20 prosent, den største økningen noensinne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kveld norsk tid ble nordsjøolje av Brent-kvalitet notert til 105,64 dollar fatet, en økning på 6,03 dollar. I New York gikk amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet for 126,50 dollar fatet, opp 21,95 dollar per fat – eller nesten 21 prosent.

– Motoren i oppgangen er fortsatt USAs redningspakke for finanssektoren, som har endret stemningen i oljemarkedet, sa analytikeren Paul Harris i Bank of Ireland til nyhetsbyrået Reuters. Andre pekte på et betydelig fall i kursen på amerikanske dollar.

Dollaren falt mandag til 1,4677 mot euro, etter å ha stått i 1,4476 før helgen, og kursfallet skyldtes ifølge analytikere fortsatt nervøsitet rundt finanssektoren i USA. Et slikt kursfall påvirker også oljeprisen.

Ettersom råolje prises i dollar, kan en høyere pris gjenspeile økende etterspørsel etter olje men også fallende kurs på den amerikanske valutaen. Olje og andre råvarer betraktes som trygge «tilfluktssteder» for investorer når dollarkursen svekkes. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus