- Vålerenga kan ha brutt reglene

<p class="hidden">Dawda Leigh (bildet) og Mustafa Abdellaoue innrømmer at de har snakket med nabo Vålerenga om en overgang til klubben. Skeid skal ikke være informert - det er i strid med gjeldende regler. (Foto: Scanpix)</p>
Dawda Leigh (bildet) og Mustafa Abdellaoue innrømmer at de har snakket med nabo Vålerenga om en overgang til klubben. Skeid skal ikke være informert - det er i strid med gjeldende regler. (Foto: Scanpix)

<pVålerenga skal ikke har informert Skeid om samtaler de har ført med med talentene Mustafa «Mos» Abdellaoue og Dawda Leigh. - Regelverket er klart og Vålerenga kan ha brutt reglene, sier NFF til ABC

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga kan ha brutt overgangsreglene for spillere etter at det i dag ble kjent at klubben allerede har vært i samtaler med Skeids to unge talenter Mustafa «Mos» Abdellaoue og Dawda Leigh.

- Det står klart og tydelig i regelverket at nåværende klubb skal informeres dersom en ny klubb ønsker å sikre seg spilleren, eller spillerne, sier Thor Grønnerud i Norges fotballforbund (NFF) til ABC Nyheter.

Daglig leder i Skeid, Terje Martinsen, sier til Tips at de aldri har blitt informert av «storebror» om at samtaler med de to talentene er blitt ført.

– Dette har jeg ikke hørt noen ting om. Selv om spillerne har kontrakter som går ut etter sesongen, har klubber som vil hente dem allikevel informasjonsplikt, sier Martinsen til nettstedet.

Skal informere

VIF-direktør Jan Erik Aalbu har trolig brutt reglene for spilleroverganger mellom klubber. (Foto: Scanpix)VIF-direktør Jan Erik Aalbu har trolig brutt reglene for spilleroverganger mellom klubber. (Foto: Scanpix)

Regelverket til NFF vedrørende spilleroverganger er krystallklare: Uavhengig om spilleren er under proff- eller amatørkontrakt skal nåværende klubb kontaktes.

Dersom ønsket spiller er under amatørkontrakt gjelder følgende regel:

§ 8 - 2
Dersom spilleren er uten kontrakt eller i de siste 6 måneder av sin kontraktsperiode, skal nåværende klubb gis skriftlig beskjed før spilleren kontaktes. Det er den nye klubbens ansvar å innhente fakta rundt kontraktsforholdet.

Dersom spilleren er under proffkontrakt gjelder følgende regel:

§ 15 -1
b) Klubb som ønsker å ansette en spiller, skal informere nåværende klubb skriftlig på etterviselig måte før den starter forhandlinger med spilleren.

Begge spillerne har kontrakter med Skeid som går ut etter denne sesongen, men uansett hvilken type kontrakt Abdellaoue og Leigh har med Skeid plikter Vålerenga altså å henvende seg til bynaboen.

Grønnerud i NFF, som selv ikke kjente til saken da ABC Nyheter kontaktet ham, sier at dersom det er tilfelle at VIF ikke har kontaktet Skeid, så har klubben trolig brutt gjeldende regler for overgang mellom klubber.

- Ja, etter det du forteller meg nå så kan ting kan tyde på det ja, sier han.

«Avslørt» av Abdellaoue

Sportsdirektør i Vålerenga, Jan Erik Aalbu, vil ikke si noe om saken.

- Vi kommenterer ikke i media hvilke spillere vi snakker med eller ikke, sier han til ABC Nyheter.

- Men du kan vel si om dere kontaktet Skeid eller ikke?

- Vi kommenterer ikke dette i media, svarer Aalbu kort.

Det var en av spillerne selv, lillebroren til dagens VIF-spiller Mohammed «Moa» Abdellaoue, Mustafa, som avslørte at VIF har vært i kontakt med duoen.

- Vi har vært i samtaler, men ingenting er helt klart enda, så jeg kan ikke kommentere det nå. Det gjenstår fortsatt noen detaljer, uttalte spilleren til Tips.

- Fullstendig lavmål

- Lavmål av Vålerenga, seir Skeid-trener Arild Stavrum til ABC Nyheter. (foto: Scanpix)- Lavmål av Vålerenga, seir Skeid-trener Arild Stavrum til ABC Nyheter. (foto: Scanpix)

Grønnerud sier at dersom det er riktig det som har fremkommet kan det være aktuelt med sanksjoner fra forbundet. Men han vil ikke spekulere i hvilken straff tippeligaklubben kan få.

- Det er for tidlig å si noe om dette nå fordi vi ikke har noe konkret å forholde oss til. Men det vil vel ikke overraske meg om Skeid melder dette inn. Da må vi se nærmere på saken.

Skeidtrener Arild Stavrum er lite imponert over VIFs opptreden vedrørende hans egne talenter.

- Fullstendig lavmål, sier Stavrum til ABC Nyheter.

Stavrum ønsker ikke å henge ut sine egne spillere for at de har snakket med Vålerenga.

- Jeg skjønner at unge talentfulle spillere ønsker å komme seg videre i karrieren.

- Men det er rett og slett merkelig at Vålerenga ikke har kontaktet oss. De må jo vite at dette ikke er lov, sier en tydlig irritert Arild Stavrum til ABC Nyheter.

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra daglig leder i Skeid, Terje Martinsen, vedrørende saken.

Personvernpolicy