Taliban bortfører 150 anleggsarbeidere

<p Taliban-bevegelsen har bortført 150 arbeidere fra et anleggsfirma vest i Afghanistan, ifølge guvernøren i provinsen Farah.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-bevegelsen har bortført minst 150 arbeidere fra et anleggsfirma vest i Afghanistan, ifølge flere lokale kilder.

Arbeiderne har vært med på å bygge en militærbase for det afghanske forsvaret i Farah-provinsen. De ble bortført av en gruppe geriljakrigere mens de var om bord i tre busser i distriktet Bala Boluk mandag, forteller guvernør Rohul Amin i provinsen.

– Eldre stammeledere har innledet forhandlinger for å få frigitt de uskyldige arbeiderne. Vi ønsker å løse dette på en fredelig måte uten å involvere militæret, sier Amin.

Taliban taus

Oberst Farooq Na’emi i Farah-provinsen bekrefter aksjonen, og sier omkring 156 arbeidere er tatt til fange.

Ingen representanter for islamistgruppen Taliban, som ble fjernet fra makten i landet etter den amerikanskledede invasjonen i 2001, har foreløpig kommentert kidnappingen.

Omfattende

Taliban hadde makten i Afghanistan fra 1996 til 2001, og har også tidligere brukt kidnappingsaksjoner i sin kamp mot afghanske myndigheter og deres utenlandske allierte. Dersom Taliban virkelig står bak mandagens aksjon, vil den imidlertid være den mest omfattende gisseltakingen bevegelsen har gjennomført.

Kidnappingsaksjonen vest i Afghanistan ble gjennomført samme dag som den afghanske generalkonsulen Abdul Khaliq Farah ble bortført i byen Peshawar nordvest i Pakistan. Farahs sjåfør ble drept da væpnede menn åpnet ild mot bilen hans. (©NTB


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus