Taliban bortfører 150 anleggsarbeidere

<p Taliban-bevegelsen har bortført 150 arbeidere fra et anleggsfirma vest i Afghanistan, ifølge guvernøren i provinsen Farah.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-bevegelsen har bortført minst 150 arbeidere fra et anleggsfirma vest i Afghanistan, ifølge flere lokale kilder.

Arbeiderne har vært med på å bygge en militærbase for det afghanske forsvaret i Farah-provinsen. De ble bortført av en gruppe geriljakrigere mens de var om bord i tre busser i distriktet Bala Boluk mandag, forteller guvernør Rohul Amin i provinsen.

– Eldre stammeledere har innledet forhandlinger for å få frigitt de uskyldige arbeiderne. Vi ønsker å løse dette på en fredelig måte uten å involvere militæret, sier Amin.

Taliban taus

Oberst Farooq Na’emi i Farah-provinsen bekrefter aksjonen, og sier omkring 156 arbeidere er tatt til fange.

Ingen representanter for islamistgruppen Taliban, som ble fjernet fra makten i landet etter den amerikanskledede invasjonen i 2001, har foreløpig kommentert kidnappingen.

Omfattende

Taliban hadde makten i Afghanistan fra 1996 til 2001, og har også tidligere brukt kidnappingsaksjoner i sin kamp mot afghanske myndigheter og deres utenlandske allierte. Dersom Taliban virkelig står bak mandagens aksjon, vil den imidlertid være den mest omfattende gisseltakingen bevegelsen har gjennomført.

Kidnappingsaksjonen vest i Afghanistan ble gjennomført samme dag som den afghanske generalkonsulen Abdul Khaliq Farah ble bortført i byen Peshawar nordvest i Pakistan. Farahs sjåfør ble drept da væpnede menn åpnet ild mot bilen hans. (©NTB


Vis større kart

Personvernpolicy