KONSERT: Emmylou Harris, Sentrum Scene, Oslo – søndag 21. september 2008

Alt for oss

<p class="hidden"> </p>
 

<pEmmylou Harris er perfekt selskap på en sen søndagskveld i høstmørket.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emmylou Harris har rukket å bli 61 år og er med det for en veteran å regne. Ingen kan ta fra henne posisjonen hun har skapt seg gjennom en snart 40 år lang karriere. I går kveld kom hun til en overfylt Sentrum Scene, men ga oss likevel følelsen av intim nærhet.

Emmylou Harris og hennes band gikk noe forsinket på scenen rundt klokken 22 og gled nesten diskré inn før en helaften i countrymusikkens tegn var et faktum. Valgets kvaler sørget for at musikkfansen i hovedstaden kunne velge å avrunde uken med to ypperlige søndagstilbud; Bon Iver på John Dee eller Emmylou og kompani på Sentrum Scene. Sistnevne innfridde i hvert fall, noe som også ryktes bekreftet fra scenen lenger opp i gata.

Søndagens konsert bar preg av at settingen, i likhet med årets utgivelse «All I Intended To Be», er skrudd ned til et forholdsvis lavmælt akustisk nivå. Den kledelige Emmylou med sin karakteristiske sølvgrå manke gjorde en flott figur med sin like karakteristiske, for ikke å si karismatiske stemme, som nesten bar sceneshowet alene.

Hyllet Lucinda, iPod og operaen

Når Emmylou fremfører sine egne låter er hun god, men det er kanskje når hun tolker andres materiale hun virkelig er i sitt ess. I går kveld fikk vi flere eksempler på det. Blant annet hyllet og takket hun Lucinda Williams for å ha beriket verden med «Sweet Old World» og gjorde en superb egen tolkning av sangen. Som hun fremhevet var en av de hyppigste spilte på hennes iPod om dagen, en dings som i likhet med Lucinda har beriket verden i det siste, akkurat som hun fortalte til ABC Nyheter da vi møtte stjernen i mai.

Leverte varene på Sentrum Scene (klikk på bildene for større versjon)Leverte varene på Sentrum Scene (klikk på bildene for større versjon)

Videre ga hun oss blant annet «All That You Have Is Your Soul» av Tracy Chapman, og som også er å finne på «All I Intended To Be». «Pancho And Lefty» av Townes Van Zandt skal heller ikke glemmes, men det var i a capella-tolkningen av «Bright Morning Stars» som var det nærmeste vi kom frysninger på ryggen i det smellhete lokalet.

Emmylou var i det lune hjørnet og skrøt ved flere anledninger om hvor vakkert hun synes Norge er. Tidligere på dagen hadde hun for øvrig fått tatt en nærmere titt på den nye operaen i Bjørvika, kunne hun også meddele oss fra scenkanten.

Hennes fem manns store band utfylte Emmylous hovedrolle godt, selv om de tidvis ble noe anonyme i selskap med countrydronningen. Oppvarmer Kimmie Rhodes bidro også med flere gjesteopptredener underveis, og utfylte de vokale arrangementene på kledelig vis.

Lydhørt publikum

Publikum var under hele det nærmere to timer lange settet mer lydhørt enn entusiastisk, men syntes å slippe seg noe mer løs helt mot slutten.

Alt i alt ble møtet med Emmylou Harris en nærmest perfekt avslutning på uka. Det eneste vi kanskje kunne ha ønsket er at arrangøren neste gang countrydronningen avlegger oss en visitt unngår å skvise flest mulig mennesker inn på arenaen slik at flere i salen får mulighet til å observere hva som faktisk skjer på scenen. Det var det neppe alle som gjorde i går kveld. Sentrum Scene er rett og slett ikke bygget for så mange mennesker på en gang...

Perfekt match i høstmørketPerfekt match i høstmørket
Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy