Høyre skrur igjen kranene

<p class="hidden">Forklarer snuoperasjonen med at «veldokumentert forskning viser at skadene øker med økt tilgjengelighet.» Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Forklarer snuoperasjonen med at «veldokumentert forskning viser at skadene øker med økt tilgjengelighet.» Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pHøyre skal ikke lenger jobbe for vinsalg i butikk og lavere alkoholavgifter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens alkoholpolitikk har ført til lavere konsum og færre alkoholrelaterte skader i Norge enn i andre land. Å liberalisere alkoholpolitikken vil være direkte uansvarlig, konkluderer utvalget med.

Høyre har tidligere gått inn for vinsalg i dagligvarebutikker, lavere alkoholavgifter og utvidede salgs- og åpningstider.

Inge Lønning forklarer snuoperasjonen med at «veldokumentert forskning viser at skadene øker med økt tilgjengelighet.»

– Det betyr ikke at vi ønsker en mer restriktiv politikk. Vi mener at den hovedlinjen som praktiseres i Norge i dag, den gylne middelvei, er riktig. Vi distanserer oss litt fra den enkle liberale holdningen om at enhver er sin egen lykkes smed, sier Lønning til Aftenposten.

Det er Høyres landsmøte neste år som avgjør om partiet vil følge anbefalingene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus