En person omkom i brann i blokk

<div class="viewNews">En person omkom og ti personer ble sendt til sykehus, to med alvorlige skader, etter en storbrann i en boligblokk i Tønsberg natt til mandag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX</div>
En person omkom og ti personer ble sendt til sykehus, to med alvorlige skader, etter en storbrann i en boligblokk i Tønsberg natt til mandag. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX

<pEn person er omkommet og ti personer er kjørt til sykehus etter en brann i en ni etasjer høy boligblokk i Tønsberg natt til mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person omkom og ti personer ble sendt til sykehus, to med alvorlige skader, etter en storbrann i en boligblokk i Tønsberg natt til mandag.

Brannen startet i en leilighet i sjuende etasje i en ti etasjer høy blokk i Dronning Åsas vei. Politiet ble varslet om brannen av en nabo i etasjen over som oppdaget sterk røykutvikling i 4-tiden.

– Leiligheten skal være totalskadd, og brannen spredte seg til omkringliggende leiligheter, sier jourhavende politiadvokat Harald Borgenvik i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet spredte brannen seg ikke oppover i etasjene.

Omkom

En person er funnet omkommet i leiligheten der brannen startet.

– Vedkommende er foreløpig ikke identifisert, sier Borgenvik.

Ti personer ble brakt til Sykehuset Vestfold med røykskader. To personer ble alvorlig skadd. En 62 år gammel mann var mandag morgen under intensivbehandling, mens en 45 år gammel mann var til observasjon. Tilstanden til begge skal være stabil. Tilstanden til de resterende skadde betegnes også som stabil, opplyser sykehuset i en pressemelding. Én av de skadde vil bli overflyttet til Ullevål universitetssykehus.

Beboerne evakuert

Det skal være registrert 53 personer på den aktuelle adressen, hvorav en stor andel eldre beboere. I tillegg var det enkelte gjester på besøk, opplyser politiet.

– Alle ble evakuert. Ifølge våre opplysninger har vi kontroll på alle i blokken. De blir tatt hånd om av et kriseteam etablert av Tønsberg kommune, sier Borgenvik.

Politiet regner med at beboerne i femte etasje og lavere kan vende hjem mandag.

– Brannen er under kontroll og den er slukket. Det er liten fare for at den blusser opp igjen, sier Borgenvik.

Leiligheten hvor brannen oppsto er sperret, og politiet vil så snart det lar seg gjøre sende teknikere for å avdekke årsaken til brannen. (©NTB)

Personvernpolicy