Åtte av ti vil ha Jonas etter Jens

<p class="hidden"> Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix</p>
 Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix

<pÅtte av ti Arbeiderparti-velgere som har bestemt seg, mener Jonas Gahr Støre er best egnet til å overta som Ap-leder når Jens Stoltenberg gir seg. Bare 6 prosent ønsker Trond Giske.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av alle spurte sier 57,1 prosent at Gahr Støre er best egnet. Kun 5,4 prosent mener at Giske er den beste til å etterfølge Stoltenberg, ifølge en meningsmåling InFact News har utført for VG.

Folket deler dermed oppfatningen til Arbeiderpartiets mangeårige generalsekretær Haakon Lie, som mandag fyller 103 år.

I boka «Slik jeg ser det nå» som lanseres på Lies bursdag, skamroser Ap-veteranen Jonas Gahr Støre.

Til VG sier Lie at dersom Stoltenberg ønsker å fortsette og Ap får «et skikkelig valg», er det ikke noen grunn til å reise lederdebatten i Ap før valget i 2013. Men så legger Lie til:

– Jonas Gahr Støre er intellektuelt sett den beste, og med sitt brede internasjonale syn og sosiale samvittighet kan jeg vanskelig tenke meg noen bedre mann til å lede dette landet i dag.

Støre forsikrer at han tar rosen til seg:

– Det gjør inntrykk å få en slik omtale fra en ruvende samfunnsskikkelse som Haakon Lie. Jeg tar det til meg som en stor inspirasjon, skriver Støre til VG.

Støre skriver også via sin kommunikasjonsrådgiver at problemstillingen om å overta etter Stoltenberg er «fullstendig hypotetisk».

– Vi har en leder, og jeg ser fram til å samarbeide med ham i mange år, heter det i sms-en. (©NTB)

Personvernpolicy