Ramos ber om tid

<p class="hidden"> Så langt i årets sesong har Tottenhams eneste seier kommet i UEFA-cupen. Foto: Scanpix</p>
 Så langt i årets sesong har Tottenhams eneste seier kommet i UEFA-cupen. Foto: Scanpix

<pTottenham har hatt sin verste sesongstart siden 70-tallet. Ryktene går om at manager Juande Ramos har hjemlengsel, og fansen begynner å skrike etter umiddelbare resultater. Ramos selv ber om tid og

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med to poeng av 15 mulige og desidert bunnplass i Premier Leauge har sesongen så langt vært en eneste stor nedtur for laget fra White Hart Lane. De har, som eneste lag i ligaen, ikke vunnet én eneste fotballkamp, og laget som kjøpte flere spennende spillere før sesongstart sliter tungt.

I helgen ble det bare 0-0 hjemme mot Wigan, og laget ble buet ut til pause og etter kampslutt av egne fans. Så langt i årets sesong har Tottenhams eneste seier kommet i UEFA-cupen. Torsdag i forrige uke ble nemlig polske Wisla Krakov slått på hjemmebane med 2-1.

Dyre kjøp, lite resultat

Tottenham har solgt Robbie Keane og Dimitar Berbatov for store summer i sommer, men foreløpig har erstatterne ikke slått til. På søndag ble den russiske spissen Roman Pavlyuchenko byttet ut i pausen, og David Bentley ble tatt av i andre omgang. Til sammen kostet de to over 300 millioner kroner. Alle ser at det ikke går på skinner for Spurs om dagen, men Ramos ber fansen om tid.

- Vi trenger tid. Noen spillere kom inn like før overgangsvinduet stengte og det har vært mange forandringer. Fansen reagerte på opptredenen vår etter kampslutt og det kan vel være riktig, men jeg tror ikke det er noe personlig. Vi må bare jobbe hardt sammen og forbedre situasjonen, men det er et stort press på spillerne for øyeblikket, sier han ifølge den engelske avisen the Daily Mail.

- Klar straffe

Mot Wigan følte hjemmelaget seg snytt for straffe da lynvingen Aaron Lennon gikk i bakken etter en duell med Wigan-forsvarer Maynor Figueroa.

- Jeg har sett situasjonen på TV etter kampen og det er en klar straffe. Resultatet kunne vært annerledes om den hadde blitt gitt, sier Juande Ramos.

Etter kampen måtte Ramos også svare for om det var hold i ryktene om at han lengter hjem til Spania - etter bare ett år i den engelske toppdivisjonen.

- Det er ikke sant i det hele tatt. Jeg er henrykt over å være i London, og over å være i Tottenham. Det er en utrolig opplevelse, sier Ramos.

- Det vil snu

Wigan-manager Steve Bruce fikk også spørsmål om situasjonen som er oppstått hos laget fra Nord-London.

- Når det er mange utskiftninger på spillersiden i en stor klubb som Spurs så kan det ta tid. Men etter min mening er det bare et spørsmål om tid, fordi spillerne er for gode til å ikke snu dette.

- Men i en stor klubb som Spurs forventer man alltid at toppspillerne skal prestere når man møter motgang, og det er et enormt press på dem om dagen, sier han.

Han strødde også salt i såret til Ramos og co da han oppsummerte kampen.

- Bortsett fra straffesituasjonen synes jeg ikke de hadde én ordentlig sjanse, sier han og forteller at han er skuffet over å dra fra White Hart Lane med bare ett poeng.

Neste sjanse for Ramos til å få sesongen på rett kjøl igjen er i Ligacupen på onsdag. Tottenham er regjerende mestere etter seieren over Chelsea i fjorårets finale, og onsdagens motstander er en klubb som sliter enda mer enn dem selv, nemlig Newcastle.


Mer om Fotball finner du på Startsiden

Personvernpolicy